Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia llança una campanya informativa sobre els vehicles de mobilitat personal, les seues normes de circulació i els requisits per a conduir-los

El 20 de febrer entra en vigor l'ordenança municipal de trànsit que incorpora la regulació d'aquests nous mitjans de transport

L'auge que ha experimentat en els últims anys la utilització dels nous vehicles de mobilitat personal (patinets elèctrics, plataformes d'una o dues rodes, segways o bicicletes amb carro, entre altres) per als desplaçaments urbans i la necessitat de regular aquests mitjans de transport i garantir la seua convivència amb la resta d'usuaris de les vies públiques va portar a l’Ajuntament de Dénia a aprovar en el ple de juliol de 2019 la modificació de l'ordenança municipal de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària per a incorporar la normativa relativa a aquesta mena de vehicles.

La modificació de l'ordenança es va publicar en el Butlletí Oficial de la Província d'Alacant el 30 de gener i entrarà en vigor el 20 de febrer pròxim.

Duta a terme tota la tramitació, ha arribat el moment que la gent estiga informada i sàpia com cal moure's amb els vehicles de mobilitat personal (VMP) i per on. Per a això, durant tot aquest mes de febrer, la Regidoria de Protecció Ciutadana i la Policia Local de Dénia duran a terme una campanya basada en diferents línies d'acció que hui ha desgranat el regidor de l'àrea, Javier Scotto.

En primer lloc, s'ha informat de la normativa relativa als VMP a la plantilla de la Policia Local perquè, al seu torn, puguen instruir a la ciutadania des dels punts informatius que, a partir de la setmana que ve, s'instal·laran en diferents punts de la ciutat coincidint amb cites que congreguen a un bon nombre de públic, com el mercat de fruites i verdures dels divendres.

D'altra banda, hui comença la bustiada en domicilis de 15.000 exemplars del fullet informatiu que ha editat la regidoria en castellà, valencià i anglés.

El fullet inclou la tipologia dels vehicles de mobilitat personal (A, B i C), al costat dels requisits per a conduir-los i les vies per les quals poden circular. S'ofereix, a més, una altra informació que Scotto considera  fonamental per a acabar amb possibles confusions entre els usuaris: quins vehicles no són considerats VMP, com és el cas dels skates, que tenen la categoria de joguets i, per tant, poden circular per les voreres; els vehicles per a persones amb diversitat funcional, que tenen la mateixa consideració que els vianants i també poden circular per les voreres; les bicicletes, siguen o no elèctriques; i els ciclomotors elèctrics, classe L1e, que han d'estar matriculats i només poden circular per carrers transitables per a vehicles motoritzats.

La publicació informativa també s'ha posat a la disposició dels propietaris d'establiments de venda i lloguer de VMP, que poden passar a recollir-la per la Direcció de Policia Local per a distribuir-la en els seus comerços. Altres 3.000 exemplars seran distribuïts per les instal·lacions municipals i els suports publicitaris institucionals (mupis) repartits per la ciutat exhibiran també la cartelleria de la campanya. Aquesta també arribarà als instituts de secundària de la ciutat “perquè tots els joves coneguen la informació de primera mà”, ha afegit Scotto. Així mateix, el fullet informatiu estarà a la disposició de la ciutadania en les pàgines web de l’Ajuntament de Dénia i de la Policia Local de Dénia, des d'on es pot descarregar.

Per a finalitzar, el regidor de Protecció Ciutadana ha convidat a totes les persones interessades en la temàtica a assistir aquest dijous, 6 de febrer, a les 19.30 hores, a la Casa municipal de Cultura, a una sessió informativa sobre els vehicles de mobilitat personal i la seua regulació, en la qual també podran plantejar els seus dubtes i preguntes.

Sobre la base dels resultats obtinguts, la regidoria es plantejarà llançar la campanya de nou a l'estiu, dirigida, aquesta vegada, a propietaris de 2a residència i turistes que ens visiten.

 

 

L’Ajuntament de Dénia llança una campanya informativa sobre els vehicles de mobilitat person...
L’Ajuntament de Dénia llança una campanya informativa sobre els vehicles de mobilitat person...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina