Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La primera actuació en el Bosc de Diana consistirà en la creació d'una senda per a vianants en l'àrea tancada del Centre d'Interpretació del Montgó

El pressupost municipal per a 2020 inclou una partida de 55.000 euros per a començar a executar el projecte de condicionament del Bosc de Diana, que per a l'anualitat de 2021 es completarà amb uns altres 53.000 € per a finalitzar les obres. Aquesta primera actuació en la zona que aspira a ser la major superfície verda de la ciutat es centrarà en l'àrea ja tancada perimetralment on s'ubica el Centre d'Interpretació del Montgó.

Sobre esta zona, 21.031 metres quadrats, es crearà una senda per a vianants: un camí interior de 363 metres lineals, d'entre 2,5 i 5 metres d'amplària i adaptat a la normativa en matèria d'accessibilitat (el pendent màxim serà d'un 6%). La senda, de grava i arena compactades, recorrerà l'indret en què ja s'hi pot gaudir d'una gran varietat d'arbres. També està prevista la instal·lació del sistema de reg i la preinstal·lació per a dotar més endavant de lluminàries el parc.

A més, al llarg de camí es col·locaran bancs i papereres i la zona verda també comptarà, com a element ornamental, amb una antiga màquina piconadora restaurada per l'alumnat del cicle de Manteniment de Vehicles de l'IES Maria Ibars. "Juntament amb la peça de l'antiga caldera del gas ja instal·lada en aquesta zona, contribuirà a donar rellevància a elements industrials també presents en la història de la ciutat", ha assenyalat el regidor de Parcs i Jardins, Pepe Doménech.

El termini d'execució de la primera fase del projecte, que es licitarà quan s'aprove definitivament el pressupost, és de 4 mesos.

La ubicació elegida per a col·locar el berenador triat per la ciutadania en els Pressupostos Participatius

Els regidors de Parcs i Jardins, Pepe Doménech, i Territori, M. Josep Ripoll, han aprofitat la presentació del projecte de condicionament del Bosc de Diana per a anunciar-hi que aquesta zona verda ha estat l'elegida pel govern municipal per a ubicar el berenador que la ciutadania va triar com a projecte de ciutat en la passada edició del Pressupostos Participatius. Tot i que l'emplaçament exacte encara no està definit, s'hi instal·laran bancs i taules, una zona de barbacoa i un parc infantil.

Només tres projectes pendents del Pressupostos Participatius 2019

La regidora M. Josep Ripoll ha fet un repàs dels tres projectes dels Pressupostos Participatius 2019 que finalitzaran en els pròxims mesos. Els treballs d'instal·lació de la zona d'ombra al cementeri acabaran en unes setmanes. Pel que fa al rocòdrom, Ripoll ha recordat que serà indoor i que s'ha inclós en el projecte de reparació del pavelló esportiu tombat per la DANA. I el canvi de les faroles de l'avinguda d'Alacant podria començar a final de mes.

La pròxima convocatòria de Pressupostos Participatius s'avançarà al mes d'abril, ha afegit Pepe Doménech, responsable també de Participació, perquè en octubre puguen estar ja triats els nous projectes que s'executaran en 2021 i els tècnics tinguen més marge de temps per a tramitar-los. La partida econòmica s'incrementarà, a més, en 50.000 €, i s'hi destinarà un total de 300.000 € al procés participatiu.

La primera actuació en el Bosc de Diana consistirà en la creació d'una senda per a viana...
La primera actuació en el Bosc de Diana consistirà en la creació d'una senda per a viana...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina