Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Costes inverteix 205.000 euros a reparar els danys provocats per la borrasca Gloria a les platges de Dénia

La delegada del Govern en la Comunitat Valesnciana i la subdelegada a Alacant han visitat hui algune zones de les Rotes on s'estan duent a terme els treballs

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, acompanyada de la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, ha visitat hui Dénia per a conéixer els treballs que Costes està efectuant a les platges del municipi per a pal·liar els danys que va provocar la borrasca Gloria.

Acompanyades per l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el regidor de Platges, Pepe Doménech i els regidors de l'equip de govern Javier Scotto i Óscar Mengual, la delegada del Govern ha visitat algunes zones dels Gires com la Punta Negra, el barranc de les Rotes, al costat del restaurant Sendra, i el passeig de la Marineta Cassiana.

La delegada del Govern ha recordat que la inversió destinada pel ministeri a aquests treballs de reparació a Dénia és de 205.000 euros i que les actuacions estaran finalitzades per a l'inici de la temporada estival l'1 de juliol. Calero també ha indicat que "s'està arreglant tot de manera molt natural, retornant a la mar el que és seu i recuperant espais per a les persones".

Segons ha informat la cap del Servei provincial de Costes d'Alacant, Rosa dels Rius, les obres d'emergència dutes a terme són l'arranjament de desperfectes en el passeig marítim dels Gires; el segellament de buits provocats per l'erosió de la mar i agreujades per l'últim temporal a la platja de la Punta Negra i la recuperació del domini públic marítim-terrestre mitjançant l'eliminació de tots elements de formigó en el barranc dels Gires, "guanyant espai cap a la mar".

Així mateix, s'està procedint a la demolició del mirador del passeig de la Marineta Cassiana situat enfront del Cementeri dels Anglesos, que va patir desperfectes pel pas de Gloria, la qual cosa permetrà "retornar espai a aquesta platja", i, finalment, la recirculació de l'arena que amb el temporal va arribar a la desembocadura del riu Racons i que ara s'està recuperant per a fer un cordó dunar que protegisca la platja de les Deveses dels temporals. En aquesta platja, ha indicat Rosa de los Ríos, abans de l'estat d'alarma ja s'havien fet els treballs de retirada d'enderrocs dispersos.

Costes inverteix 205.000 euros a reparar els danys provocats per la borrasca Gloria a les pl...
Costes inverteix 205.000 euros a reparar els danys provocats per la borrasca Gloria a les pl...
Costes inverteix 205.000 euros a reparar els danys provocats per la borrasca Gloria a les pl...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina