Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia i la UNED organitzen una jornada contra el tràfic de persones i l'explotació sexual

S'hi podrà assistir, el 17 de setembre, de forma presencial, a la Casa de la Cultura, o seguir-la en línia

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb el centre associat de la UNED, ha programat per al pròxim 17 de setembre una jornada municipal contra el tràfic de persones i l'explotació sexual.

Al llarg d'una jornada, en horari de matí i vesprada, les persones assistents podran escoltar diferents autoritats en la matèria que treballen en la lluita contra el tràfic de persones des d'àmbits diferents: acadèmic, policial, polític, associatiu, etc.

La sessió s'obrirà, pel matí, a les 11 h, amb una taula dedicada al tràfic de persones en què participaran Per-Anders Sunesson, ambaixador general de Suècia per a la lluita contra el tràfic de persones des de 2016, i M. Ángeles Espinosa, professora de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat Autònoma de Madrid i directora de l'IUNDIA (Instituto Universitario de Necesidades y Derechos de la Infancia y la Adolescencia).

La taula de la vesprada, a partir de les 18 h, es centrarà en el tema de la prostitució i l'explotació sexual amb Verónica Gómez, inspectora de la Policia Nacional, cap UFAM Grup 1 a la Comissaria Provincial d'Alacant; Rosa Cobo, professora de Sociologia del Gènere de la Universidad de a Coruña: i Amelia Tiganus, supervivent d'una xarxa de tràfic de persones.  

Les conclusions de la jornada, a les 20.30 h, seran a càrrec de l'Ajuntament, que presentarà una moció de la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de persones que el Ple votarà en la pròxima sessió ordinària.

La jornada es desenvoluparà a la sala d'actes de la Casa de la Cultura. L'aforament està limitat, així que cal inscripció prèvia a l'adreça de correu electrònic igualtat@ayto-denia.es (es tanca el 15 de setembre). La jornada també es podrà seguir en línia si així s'especifica en el missatge d'inscripció.

Teatre contra l'explotació sexual

Com a activitat complementària a aquesta iniciativa, el 26 de setembre, al Centre Social, es representarà l'obra de teatre Segarem ortigues amb els tacons, de la companyia Teatro del Contrahecho, una reflexió sobre les dones, el masclisme i la prostitució.

La funció tindrà lloc a les 20 h. L'entrada és gratuïta però cal arreplegar la invitació, de 19 a 21 h a la taquilla del Centre Social, els dies 24, 25 o 26 (dos hores abans del començament de l'espectacle).

L'Ajuntament de Dénia i la UNED organitzen una jornada contra el tràfic de persones i l&...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina