Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Consell d’Infància i Adolescència corrobora que el Pla Local d’actuacions recull els seus interessos i demandes

El Consell d’Infància i Adolescència de Dénia s’ha reunit esta setmana. Durant la sessió, els consellers i conselleres van estar estudiant i validant el Pla Local d’Infància i Adolescència enviat recentment a UNICEF per a optar al segell de Ciutat Amiga de la Infància.

EL Consell va tindre un paper fonamental en l’elaboració del Pla d’Infància, ja que va ser aquest organisme, el qual representa a tota la infància de Dénia, el que va marcar quines eren les àrees que havia de contenir el pla.

Durant la sessió virtual, el Consell va repassar totes les actuacions previstes alhora que els assignava un valor de l’1 al 10 en funció de la importància que tenen per als seus membres. Pràcticament tots els ítems recollits al pla van obtenir una valoració per damunt de 9, constatant que el document d’actuacions està realment basat en els seus interessos i demandes.

Dins de la línia d’actuació de Dénia entorn amable, la qual contempla actuacions referides a fer de Dénia un lloc que oferisca a la infància i adolescència vivències que els ajuden a desenvolupar-se de manera plena -feliços, sans i segurs-, el Consell va valorar especialment les propostes dirigides a afavorir un major respecte i contacte amb la natura i també les de millora de la neteja de la ciutat. En aquest punt es va destacar la intenció de l’Ajuntament d’atendre les propostes del Consell respecte a la reducció de l’ús de plàstics i la millora dels parcs.

L’altra línia d’actuació tractada va ser la de Dénia educadora. Aquesta línia va dirigida a prendre accions educatives adreçades a fomentar la solidaritat, l’amistat i el bon tracte en casa, l’escola i al carrer. Els consellers i conselleres van destacar les accions d’inclusió per a garantir l’autonomia de tota la infància, incloent-hi la vulnerable; seguir impulsant la participació infantil i adolescent i donar més veu als adolescents.

Durant la sessió els consellers i conselleres van poder corroborar que tot el treball realitzat durant el curs passat en el diagnòstic de la situació de la infància i adolescència de Dénia i el pla està realment reflectit en aquests documents.

El Consell va finalitzar amb un joc de planificació amb el qual els participants van poder practicar com organitzar activitats dirigides a la infància, des de com trobar una bona idea fins tot el que s’ha de tindre en compte per a dur-la a terme: la data, el lloc, l’organització prèvia, materials, pressupost, d’on aconseguir els diners...

Per a la propera sessió es va acordar que el Consell se centrarà en els primers passos per a passar a l’acció, planificant actuacions contingudes en el Pla i que gestionarà el mateix Consell.

Si voleu consultar el Pla Local d’Infància i Adolescència de Dénia ací teniu l’enllaç:

http://www.ayto-denia.es/adjuntos/temp/2021/PLIA%20De%CC%81nia%20VAL.pdf

 

 

El Consell d’Infància i Adolescència corrobora que el Pla Local d’actuacions recull els seus...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina