Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El 'Banc del bes', en la plaça del Tenor Cortis, serà el símbol del compromís de Dénia amb els drets i la visibilització del col·lectiu LGTBI+

La ciutat aprovarà en juliol el primer Pla de Diversitat local de la província

L'Ajuntament de Dénia es suma un any més a la commemoració, el 28 de juny, del Dia de l'Orgull LGTBI+ amb un programa d'activitats de visibilització i sensibilització que es va encetar ahir dimarts amb la presentació de la "Diagnosi sobe la diversitat sexual al municipi de Dénia", el punt de partida, elaborat per la UNED a instàncies del consistori, del futur Pla de Diversitat local, "el primer de la comarca i de la província d'Alacant", ha destacat Javier Scotto, regidor d'Igualtat i Diversitat.

L'objectiu és que aquest estudi previ, que analitza la percepció que es té a la ciutat del col·lectiu LGTBI+, servisca de base per a redactar el pla, que es preveu aprovar al mes de juliol. Entre les conclusions, Scotto ha assenyalat alguns percentatges significatius, com ara, des d'un vessant negatiu, el 86% de persones entrevistades que encara afirmen sentir certa incomoditat davant les manifestacions d'afecte entre persones del mateix sexe o el 92% que reconeix haver sentit o participat en bromes sobre el col·lectiu. "Dos xifres que evidencien que el progrés social no va en paral·lel al legislatiu". 

Com a dades positives, d'una altra banda, el 76% ja no considera un tema tabú la diversitat sexual i un 65% manifesta acceptació i normalització davant la possibilitat de tindre familiars LGTBI+.

Programa d'actes Les paraules no fan por. Tampoc la diversitat

Els resultats de la diagnosi, ha insistit el regidor, demostren que encara són molt necessàries les accions de visibilització del col·lectiu LGTBI+ i de conscienciació de la població, com les que s'emmarquen en el programa amb motiu del Dia de l'Orgull. La més cridanera, per tractar-se de "la primera intervenció urbana permanent amb perspectiva de gènere", és la instal·lació, a la recentment remodelada i peatonalitzada plaça del Tenor Cortis, del Banc del bes. A partir del 23 de juny, hi convidarà la ciutadania a demostrar l'afecte que sentim per les persones estimades, "parella, del sexe que siga, pares, fills, amistats; perquè l'afectivitat no ha de ser reprimida".

El dia 25 es representarà al Centre Social l'obra Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora, de La Ravalera Teatre, inspirada en la vida de la Pastora, persona intersexual perseguida i vilipendiada pel règim franquista. La funció tindrà lloc a les 19.30 h.

El 26 de juny, tres places emblemàtiques de Dénia (pl. de la Constitució), Jesús Pobre (pl. del Poble) i la Xara (pl. del Metge Serrano) acolliran les Ales per la diversitat, confeccionades per un artista faller i que tenen com a objectiu visibilitzar la lluita pels drets LGTBI+, animant la població a fotografiar-s'hi i omplir les xarxes socials d'imatges.

Finalment, el dia 28, Dia de l'Orgull LGTBI+, la façana de l'Ajuntament de Dénia s'il·luminarà amb els colors de la bandera que representa el col·lectiu. A més, durant tota la jornada es desenvoluparà a la Casa de la Cultura, i també en línia, el seminari "Policia, diversitat i educació en drets", en què s'abordaran matèries com la seguretat, la cultura i la memòria històrica des de la perspectiva LGTBI+.

El 'Banc del bes', en la plaça del Tenor Cortis, serà el símbol del compromís de Dén...
El 'Banc del bes', en la plaça del Tenor Cortis, serà el símbol del compromís de Dén...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina