Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia presenta el seu Pla de diversitat sexual, el primer pla local de la província en aquest àmbit

L'objectiu és "avançar en el repte de la convivència en una societat diversa"

El I Pla de diversitat sexual de Dénia, la Xara i Jesús Pobre es va presentar ahir a la biblioteca municipal com una fita important d'àmbit provincial: "aquest pla local és el primer d'aquestes característiques de la Marina Alta, però també de la província d'Alacant", va destacar el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto.

L'objectiu del pla, elaborat per la UNED de Denia a instàncies de l'ajuntament, és dotar la ciutat d'un instrument per al desenvolupament igualitari i la normalització de la diversitat sexual.

El document presentat ahir, que s'aprovarà en el Ple ordinari de juliol, recull les accions, fonamentalment centrades en la conscienciació, la informació i la formació, que han de desenvolupar-se, durant els pròxims quatre anys, en set àrees: salut i serveis socials; cultura i turisme; esports; festes i oci; educació i joventut; acció social i participació: i seguretat, treball i eradicació de la diversifòbia.

Amb les garanties i drets que reconeix la legislació internacional, nacional i autònòmica com a referència i la Declaració Universal dels Drets Humans (1948) i la Declaració de Drets de Gais i Lesbianes (1992) com a marc normatiu, el Pla de diversitat sexual proposa avançar en el camí de la tolerància i la normalització amb accions com un gran pacte amb clubs i entitats esportives de la ciutat per a eliminar la discrimació de l'àmbit esportiu o la formació específica de la Policia Local en la prevenció de la diversifòbia.

La implicació directa de la ciutadania en el repte es busca amb iniciatives com l'elaboració d'un protocol de conducta no discriminatòria accessible a tota la població; la realització de tallers sobre estratègies d'actuació ciutadana davant possiblse casos discriminatoris, intimidatoris o violents; o, un altre exemple, l'organització de xerrades intergeneracionals, en què les persones majors LGTBI compartisquen experiència amb les generacions més joves.

Un apartat especial té l'educació, amb tot un seguit d'activitats de conscienciació adreçades als més joves i de prevenció de l'assetjament en l'entorn escolar i del ciberassetjament.

El regidor Javier Scotto va tancar l'acte amb una crida a la reflexió sobre la diversitat: "en aquest àmbit, allò realment revolucionari és explicar el que som i acceptar, totes i tots, qui som; per a desterrar prejudicis i aconseguir la participació ciutadana".

Dénia presenta el seu Pla de diversitat sexual, el primer pla local de la província en aques...
Dénia presenta el seu Pla de diversitat sexual, el primer pla local de la província en aques...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina