Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia rep de la Diputació una subvenció de 21.000 euros per a eliminar abocaments incontrolats en una zona confrontant al riu Racons i la marjal Pego-Oliva

El diputat provincial de Medi Ambient, Energia i Residus Sòlids Urbans, Miguel Ángel Sánchez, ha anunciat hui a Dénia que la Diputació d'Alacant ha concedit a l'ajuntament una subvenció de 21.000 euros per a eliminar els abocaments incontrolats en quatre punts de la partida Amplius, una zona del terme municipal de Dénia situada al costat de l'autovia A7 i que limita amb el riu Racons i el parc natural de la marjal Pego-Oliva.

 

Sánchez ha visitat l'abocador il·legal acompanyat per la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero, la portaveu del grup municipal del Partit Popular, María Mut i el tècnic superior de Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia, José Antonio Martínez. Allí ha pogut comprovar l'acumulació de residus depositats de manera il·legal i que, en molts casos, són altament contaminants.

 

La inversió subvencionada per la Diputació contempla les actuacions següents:

 

-        La retirada dels diferents residus existents.

-        El desbrossament de la zona, que a més de previndre incendis, eliminarà espècies invasores que han poblat el terreny. Aquesta neteja de vegetació traurà a la llum més residus, ara no visibles, que també seran retirats.

-        El projecte contempla també la reforestació de la zona amb arbustos autòctons.

-        Finalment, es barrarà l'accés per a impedir nous abocaments incontrolats.

 

Segons ha indicat el tècnic de Medi Ambient, el de la partida Amplius és el pitjor abocador que existeix al terme municipal, ja que es troba actiu i es depositen residus perillosos.

 

La seua ubicació fa que siga especialment important erradicar-lo i regenerar-lo. Se situa en el límit amb una zona humida –la del riu Racons- i és confrontant amb el parc natural de la marjal Pego-Oliva, per la qual cosa hi ha possibilitat de contaminació de les aigües i ha de ser eliminat. Així mateix, està a 15 metres de l'autovia i a 20 metres de la N-332, per la qual cosa el seu impacte paisatgístic és evident. Finalment, cal tindre en compte que aparella un risc d'incendi important, ja que la mala herba cobreix la zona i les parcel·les confrontants, que estan abandonades, amb el perill afegit que el terreny limita amb l'estació de compressió de gas.

Dénia rep de la Diputació una subvenció de 21.000 euros per a eliminar abocaments incontrola...
Dénia rep de la Diputació una subvenció de 21.000 euros per a eliminar abocaments incontrola...
Dénia rep de la Diputació una subvenció de 21.000 euros per a eliminar abocaments incontrola...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina