Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Centre de Suport al Tractament en Addiccions de Dénia incorpora un nou programa per a persones amb addicció al joc

El Centre de Suport al Tractament en Addiccions de Dénia, que gestiona la Fundació AEPA des de l'any 2004 mitjançant conveni subscrit amb l’Ajuntament de Dénia, ha incorporat enguany un nou programa d'intervenció en el joc patològic, denominat “La teua vida no és un joc”.

A través d'aquest recurs s'atén d'una manera més intensa i especialitzada a persones que tenen una addicció al joc d'atzar (escurabutxaques, apostes esportives, loteries, pòquer, ruleta, casinos…). També s'oferirà assessorament a les famílies que es vegen afectades per aquesta problemàtica i necessiten orientació.

L'objectiu final del programa és aconseguir l'abstinència en les persones jugadores i ajudar-los a recuperar la vida que el joc patològic els arrabassa, ja que aquesta addicció interfereix diverses les àrees de la vida de la persona (familiar, econòmica, salut, social, etc.).

“La teua vida no és un joc” és un programa és de caràcter gratuït per als usuaris i està dirigit a persones majors d'edat. L'únic requisit per a accedir al programa és sol·licitar ajuda en el Centre de Dénia AEPA Dénia telefonant als números 620 28 26 42 o al 965 78 09 76, contactant per WhatsApp al mòbil indicat o enviant un correu a l'adreça deniacd@fundacion-aepa.org.

El programa es desenvolupa gràcies a una subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives inclosa en la convocatòria d'ajudes dirigides a la realització de programes d'interés general per a atendre fins de caràcter social amb càrrec al tram autonòmic de l'assignació tributària del 0,7% de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Aquesta ajuda permet a la Fundació AEPA continuar amb la labor de terapèutica en l'àmbit d'addiccions que realitza l'entitat des de la seua constitució, a la qual també contribueix l’Ajuntament de Dénia, que any rere any mostra el seu suport i compromís amb el recurs.

El programa constarà d'una atenció individualitzada, que començarà amb una entrevista a la persona, s'analitzarà el seu problema amb el joc i es dissenyarà una intervenció individualitzada i d'acord amb les seues necessitats. També es realitzarà un grup de teràpia on s'abordaran de manera grupal diverses qüestions relacionades amb el joc, la prevenció de recaigudes i el canvi en l'estil de vida.

Cal destacar que totes aquestes intervencions compliran amb la normativa vigent i les trobades grupals solo es realitzaran de manera presencial quan les autoritats així ho recomanen. Per a solucionar els problemes derivats de la pandèmia, el centre compta amb protocols de seguretat i amb un conjunt d'eines per a realitzar una atenció telemàtica sempre que es necessite, per a així no interrompre el tractament.

El Centre de Dia de suport al tractament d'addiccions (c/ Amparo Merle, núm. 8, baix, Dénia) disposa d'un total de 30 places concertades amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a programes de suport al tractament i supervisió psicosocial de pacients amb problemes d'addiccions. La cobertura del centre, situat a Dénia, abasta tota la zona de la Marina Alta del Departament de Salut núm. 13. Els pacients són derivats per la Unitat de Conductes Addictives (UCA Dénia) del Departament de Salut.

El Centre de Suport al Tractament en Addiccions de Dénia incorpora un nou programa per a per...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina