Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La plantilla de la Policia Local de Dénia rebrà formació específica per a atendre els casos de delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBI

Aquesta és la primera acció del I Pla de Diversitat Sexual de Dénia que s'hi implementa i l'objectiu, a mitjà temini, es constituir-hi una unitat policial especialitzada

Durant l'últim trimestre de l'any, el centenar d'agents que integren la plantilla de la Policia Local de Dénia rebran una formació específica, de 20 hores lectives, sobre l'atenció a les víctimes i la gestió de casos de delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBI. Aquest curs, de formació i sensibilització, és la primera acció que s'hi implementa de les recollides en el I Pla de Diversitat Sexual de Dénia, pioner en l'àmbit provincial. 

L'objectiu és facilitar als agents eines i material que, per una banda, els permeta contribuir a la prevenció i eradicació de la diversifòbia; i, per una altra, que amplien els seus coneixements sobre la gestació de la indentitat sexual per a aconseguir comprensió i identificació. Per això, s'hi treballarà des d'una perspectiva multidisciplinar que inclourà també el punt de vista més experiencial i vivencial, a més de les contribucions de la medicina, la psicolgia, la justícia i la sociologia.

El regidor d'Igualtat i Diversitat i de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, ha destacat, durant la presentació de la iniciativa, que també es busca millorar l'experiència amb la participació de la ciutadania, que des de hui i fins al 14 de gener pot enviar, testimonis, suggeriments i opinions al correu sexologiasensefronteresdenia@gmail.com

Amb aquesta acció de formació s'inicia el camí per a la creació d'una unitat de la Policia Local especialitzada en els delictes d'odi.

Vicente Bataller, sexòleg y doctor en Medicina, president a més de l'Associació Sexologia Sense Fronteres del País Valencià, serà un dels professionals que treballarà amb els agents municipals. Bataller ha posat en relleu el caràcter "pioner" d'aquest curs per dos motius: en primer lloc, que la plantilla completa del cos s'hi formarà; i una segona innovació és la introducció de la perspectiva de la sexologia, "per a ensenyar també el psiquisme i com es forma la identitat sexual, conceptes que ajudaran a acabar amb molts prejudicis i neures".

En aquest sentit, el comissari de la Policia Local, Pep Martínez Espasa, ha afegit que la finalitat és que els policies, a més de previndre i combatre els delictes d'odi com a agents de l'ordre, "es convertisquen també en agents transformadors de la societat".

En les diferents sessions del curs hi intervindran, a més de Vicente Bataller, M. Isabel López, treballadora social, sociòloga i sexòloga; Cristina López, psicòloga i sexòloga especialitzada en gènere; Araceli Caballero, especialista en violència de gènere; Alejandro Campos, magistrat i policia local en excedència de Bétera; i els policies locals de la Vall d'Uixó María Sanz i Diego Morente, coordinador de la Unitat LGTBIpol d'aquesta població castellonenca. 

La plantilla de la Policia Local de Dénia rebrà formació específica per a atendre els casos ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina