Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia rep una subvenció de la Generalitat per a l’asfaltat de vials i la retolació dels carrers del polígon industrial

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana, ha concedit a l’Ajuntament de Dénia una subvenció de 165.340 euros per al projecte d’asfaltat de diferents vials i identificació de carrers en el polígon industrial Madrigueres. La subvenció s’emmarca en la convocatòria d’ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics per a l’exercici 2021.

Els treballs d’asfaltat es duran a terme en els vials 1 i 2 d’entrada al polígon, una part del camí de la Bota i els trams més danyats del camí de la Plana.

El vial d’entrada 1 al polígon és el comprés entre la rotonda del tanatori i el camí del Cementeri i en l’actualitat presenta un tram inicial amb l’asfalt molt deteriorat a causa de l’elevada càrrega de trànsit pesat. A partir de l’encreuament amb el camí de la Plana, l’estat del vial és millor perquè suporta una menor càrrega de trànsit.

Quant al vial d’entrada 2, el que hi ha entre la rotonda següent en direcció a Dénia i el camí del Cementeri, presenta també zones molt deteriorades que cal reparar.

L’elecció d’estos vials principals que donen accés al polígon s’ha fet amb l’objectiu que l’actuació de millora beneficie al nombre més gran d’empreses i d’usuaris que hi circulen, segons explicita el projecte redactat en l’àrea municipal d’Urbanisme.

El camí de la Plana, sobretot en l’encreuament amb l’entrada 1 al polígon, presenta la mateixa problemàtica que les entrades al polígon. A més, el tram d’este camí que es dirigeix cap a l’Associació Protectora d’Animals (APAD), presenta una zona central molt deteriorada que dificulta el trànsit rodat.

L’últim vial inclòs en este projecte d’actuacions és el camí de la Bota, el paviment del qual presenta moltes deficiències pel pas del temps i la càrrega de vehicles que suporta.

Noms d’oficis

D’altra banda, el projecte inclou la instal·lació de plaques identificatives del nom de tots els carrers del polígon. Els carrers es retolaran d’acord amb l’ordenança reguladora de la denominació i retolació de vies urbanes, i de la identificació d’edificis i habitatges del municipi de Dénia, aprovada en 2016. Esta ordenança inclou la denominació de carrers del polígon industrial indicant que “han de portar noms d’oficis, segons el ple de 28 d’abril de 2005, entre els quals es poden utilitzar llander, corretger, pedrapiquer, cadirer, coeter, terrisser, ferrer, forner, pintor o enquadernador” entre altres.

L’ordenança indica també que es conservaran els noms del camí de la Bota, camí de la Plana, camí de Xàbia i Gata a Dénia, camí del Saladar i camí de Pego a Dénia.

Així mateix estableix que el carrer principal del polígon, el vial d’entrada 1, s’anomene “avinguda dels jogueters”.

El termini d’execució de les actuacions contemplades és d’1 mes i el pressupost total del projecte ascendeix a 208.062,39 euros, dels quals la Generalitat en finança 165.340 euros i l’Ajuntament de Dénia costeja la resta.

 


Dénia rep una subvenció de la Generalitat per a l’asfaltat de vials i la retolació dels ca...

Dénia rep una subvenció de la Generalitat per a l’asfaltat de vials i la retolació dels ca...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina