Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Primera presa de contacte entre agricultors i supermercats en el marc del Consell Agrari de Dénia

L'objectiu és estudiar la introducció de productes agrícoles de Dénia en els lineals de venda

El Consell Agrari de Dénia es va reunir dimecres passat 17 d'abril, i entre els punts tractats es van abordar dos de les principals demandes de les associacions d'agricultors, recollides en la moció de suport al sector que es va aprovar per majoria en el Ple de l'Ajuntament de març. En primer lloc, en l'acord el consistori es va comprometre a afavorir la implantació de canals de venda de productes de proximitat local.

 

Com a intermediari, en el Consell Agrari l'Ajuntament va propiciar una primera presa de contacte entre els representants dels agricultors i el president d'ASUCOVA, l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana, Pedro Reig, i el president de MasyMas, Jordi Fornés. A partir d'esta primera trobada es convocaran noves reunions per a estudiar la possibilitat d'introduir productes agrícoles de Dénia en els lineals dels supermercats.

 

Quant a un segon punt de la moció, la possibilitat de reutilització per a reg de les aigües residuals de l'EDAR, la regidora d'Agricultura, Sandra Gertrúdix, va explicar que la idea és convocar reunions específiques amb els afectats per a valorar possibles opcions.

 

Visibilització i senyalització de la zona agrícola de Dénia

 

A proposta dels agricultors, es va acordar incloure en la redacció de futur PEDAS, Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible de Dénia, en fase de contractació, un projecte de senyalització de la zona agrícola local que de visibilitat a l'agricultura i la producció de proximitat; una iniciativa unida a les accions impulsades des de la Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO i al futur parc agrari que es crearà en uns terrenys de 35.000 metres quadrats al costat de la Via Verda.

 

Aprofitant la reunió del Consell Agrari, la regidora va explicar el projecte del parc agrari experimental, en el qual tindrà un important pes la formació. En este sentit, els agricultors van mostrar el seu interés per les possibilitats d'actualització de coneixements i tècniques que els oferirà este nou espai.

 

Sandra Gertrúdix va explicar també que la intenció és incloure en este projecte la creació d'un banc de llavors de varietats tradicionals de la comarca de la Marina Alta.

 

Esta acció va de bracet d'un altre projecte que ahir es va explicar als agricultors: la marca “Bancalet”. Des de l'Oficina d'Innovació se'ls va assessorar sobre el funcionament i sobre com sol·licitar l'adhesió dels seus productes a esta marca que visibilitza la producció de proximitat.

 

En el Consell Agrari van estar representades La Va unir (Va unir de Llaurador i Ramaders, C.R. Pou Cau dels Teixons, Comunitat de Regants Torrecarrals, Regs Montgó, AVA i Vila San José 1952. Per part de l'ajuntament també van assistir representants dels projectes Bancalet, Xarxa Agrícola de CREAMA i dels Horts Escolars.

 

Finalment, es va abordar la qüestió de la periodicitat de les convocatòries del Consell Agrari i els presents van acordar que continuen sent anuals, amb la convocatòria de sessions extraordinàries si així ho requerix algun assumpte. D'altra banda, els representants del sector agrícola van sol·licitar que es faça un seguiment dels temes acordats i se'ls mantinga puntualment informats, compromís assumit per la Regidoria d'Agricultura.

Primera presa de contacte entre agricultors i supermercats en el marc del Consell Agrari de ...
Primera presa de contacte entre agricultors i supermercats en el marc del Consell Agrari de ...
Primera presa de contacte entre agricultors i supermercats en el marc del Consell Agrari de ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina