Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia rep 500.000 € de l'1% Cultural del Ministeri per a la restauració de la torre del Galliner i el Verger Baix del Castell

La Direcció General d'Agenda Urbana i Arquitectura ha aprovat la sol·licutud de subvenció de l'Ajuntament de Dénia per a la rehabilitació del Verger Baix i de la torre del Galliner del Castell, projecte que ha rebut una ajuda del programa de l'1,5% Cultural del Ministeri de Transports, Movilitat i Agenda Urbana per import de 491.376 €, el 75% del cost total de l'actuació.

El 25% restant, 163.792 €, serà assumit pel consistori amb part dels fons europeus New Generation confirmats ja per a Dénia (prop de 3 milions d'euros per al desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació). 

Actualment, el projecte de restauració es troba ja en fase de redacció per a, en breu, traure'n a licitació l'execució.

L'1,5% Cultural és un programa d'ajudes del Govern central destinat a contribuir a actuacions de conservació o enriquiment del patrimoni històric, amb càrrec als recursos procedents de les obres públiques finançades pel Ministeri de Foment.

Les sol·licituds que es presenten a la convocatòria, com el projecte de l'Ajuntament de Dénia, són valorades per un comissió mixta amb representació de la Direcció General d'Agenda Urbana i també de la Direcció General de Belles Arts del Ministeri de Cultura.

Aquestes futures actuacions al Castell de Dénia es sumaran a la restauració de la part coneguda com Verger Alt i el baluard oriental, finalitzada enguany i cofinançada per l’ajuntament i la Generalitat dins del programa operatiu FEDER 2014-2020.

Les obres al Verger Alt, amb un cost que ronda el mig milió d’euros, han posat en valor una zona de la fortalesa amb elements significatius, com la Torre del Mig del segle XI, el baluard o el cavaller (arquitectures militars renaixentistes, de mitjans del segle XVI), que durant molts anys va estar tancada al públic per no reunir les condicions de seguretat adients.

L'Ajuntament de Dénia rep 500.000 € de l'1% Cultural del Ministeri per a la restaura...
L'Ajuntament de Dénia rep 500.000 € de l'1% Cultural del Ministeri per a la restaura...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina