Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Benestar Social promou activitats d’oci i temps lliure per a la infància i l’adolescència en els parcs, carrers i places de la ciutat

A partir d’este cap de setmana es posen en marxa les campanyes “Parcs habitats” i “A berenar al parc!” amb la col·laboració desinteressada d’associacions locals

La Regidoria de Benestar Social enceta este cap de setmana una programació d’activitats dissenyades segons el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA), un document que reflecteix les necessitats, suggeriments i accions proposades Consell Local d’Infància i Adolescència.

 

D’una banda, complint amb l’objectiu de fer de Dénia un entorn més amable, que afavorisca les vivències que contribueixen al ple desenvolupament dels xiquets, xiquetes i adolescents, s’ha organitzat la campanya “Parcs habitats”, que conjuga la demanda d’activitats d’oci i temps lliure amb l’altra de viure els parcs, carrers i places.

 

“Parcs habitats” portarà el cap de setmana del 14 i 15 de maig, dinamització organitzada als parcs de la ciutat. L'experiència d'alguns centres educatius amb els patis organitzats ha resultat ser un èxit que, des dels diferents grups de participació, s'ha entés exportable als parcs, places i carrers.

 

D’aquesta manera el carrer guanya salut: millora la convivència, es promou l’oci educatiu i  s’incentiva la vida al carrer.

 

Així mateix, es visibilitza la tasca de les associacions que hi col·laboren, que són, de moment, les que van participar en les activitats del  Dia de la Infància celebrat a Torrecremada. No obstant això, qualsevol associació de la ciutat que vulga col·laborar desinteressadament en este projecte de “Parcs habitats” i puga organitzar als espais a l’aire lliure activitats participatives i d’interés per a la infància i l’adolescència, pot contactar amb Participació Ciutadana, en l’Espai de les Portelles o per correu electrònic (pciutadana@ayto-denia.es) i afegir-se a la iniciativa.

 

Des de l’organització també s’espera que les activitats resulten motivadores i inspiradores per al públic infantil i juvenil i, fins i tot, arriben a despertar vocacions.

 

El dissabte 14 de maig, la programació inclou un taller de passos de ball, a les 20 hores, a la plaça del Consell, de la mà de Clandestino Lindy Hop.

 

La Associació d’Artistes de la Marina Alta (Adama) organitza diumenge 15, d’11 a 13 hores, al parc Chabàs, un taller participatiu familiar, al qual es recomana portar roba ‘de batalla’ per a participar-hi.

 

La programació continuarà a finals de mes amb dos assajos participatius: un de la muixeranga de la Marina Alta (dissabte 28 de maig, a les 11 hores al carrer de la Via) i l’altre de Dianium Dansa (diumenge 29 de maig, a les 11 hores, a la plaça de Jaume I).  

 

La segona campanya recupera un costum saludable i molt estés fins no fa tant de temps: berenar al parc. Es tracta d’una iniciativa que pretén complir amb l’objectiu del PLIA d’organitzar activitats  per a l’ocupació de l’espai públic i per al ple desenvolupament de la infància i l’adolescència, alhora que atén a l’aspiració de les associacions de tindre accés a la població més jove.

 

D’esta manera, es convida tothom a agafar el berenar i acudir el dijous 19 de maig, a les 17.30 hores, als jardins de Torrecremada. Allà, voluntariat de l’associació protectora d’animals de Dénia APAD impartirà un taller explicant el llenguatge dels gossos i la tasca de l’associació. Serà a les 18 hores, al pipi can menut.

Benestar Social promou activitats d’oci i temps lliure per a la infància i l’adolescència en...
Benestar Social promou activitats d’oci i temps lliure per a la infància i l’adolescència en...
Benestar Social promou activitats d’oci i temps lliure per a la infància i l’adolescència en...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina