Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La concessionària del servei de vigilància i socorrisme realitza campanyes de conscienciació mediambiental amb escolars a les platges de Dénia

La primera activitat ha consistit en la neteja de la platja del Raset i la solta d'una tortuga recuperada en l'ARCA de la Mar amb alumnat de 5é de primària dels col·legis Pou de la Muntanya i Montgó

L'empresa Eulen, concessionària del servei de vigilància i socorrisme a les platges, va organitzar divendres passat una activitat de neteja a la platja del Raset i la solta d'una tortuga recuperada en l'ARCA de la Mar de l’Oceanogràfic. “La iniciativa forma part d'un conjunt d'activitats ambientals que haurà de desenvolupar amb caràcter anual, contemplades en el contracte de concessió, que es basen en la participació escolar i social del municipi i amb les quals es busca generar una consciència de respecte cap al medi ambient”, indica el regidor de Platges, Pepe Doménech.

 

En aquesta ocasió es va convidar a participar a l'alumnat de 5é de primària dels col·legis Pou de la Muntanya i Montgó. Van acudir més de 50 xiquets i xiquetes d'aquests centres, acompanyats per professorat.

 

Els escolars i professors, abillats amb guants i valent-se de pinces, bosses, coladors i cabassos, es van dividir en quatre grups per a realitzar una batuda per la platja, organitzant els residus recollits en tres grups: burilles, materials plàstics i cristalls. Acabada la recollida, es va realitzar una xarrada de conclusions per a analitzar la procedència de cada residu, com pot afectar el medi i quines iniciatives es poden dur a terme per a evitar que acabe a la platja.

 

Més tard, gràcies a la col·laboració de la Fundació Oceanogràfic, els alumnes van poder presenciar la solta d'una tortuga boba (Caretta caretta) que havia sigut capturada accidentalment fa dos anys. A causa de les lesions que havia patit, l'animal, una femella de sis anys, va haver de ser tractada en l'Àrea de Recuperació d'Animals Marins (ARCA de la Mar). L'activitat de la tortuga serà seguida mitjançant un dispositiu GPS, la qual cosa permetrà mesurar les seues rutines i la seua relació amb l'ecosistema mediterrani.

 

Els xiquets van poder gaudir de xarrades amb professionals del camp de la biologia, com José Luis Crespo, i de l'educació ambiental, com Jaime Penadés, de l’Oceanogràfic de València. L'objectiu d'aquestes xarrades era conscienciar als més xicotets sobre la importància de l'ecosistema marí i com de nocius poden ser els actes d'irresponsabilitat. Se'ls va parlar de la necessitat de conservar l'hàbitat perquè animals com la tortuga a la qual estaven alliberant puguen continuar vivint.

 

A l'acte van acudir en qualitat de representants de l’Ajuntament de Dénia el regidor de Platges, Pepe Doménech i la regidora d'Educació, Melani Ivars.

La concessionària del servei de vigilància i socorrisme realitza campanyes de conscienciació...
La concessionària del servei de vigilància i socorrisme realitza campanyes de conscienciació...
La concessionària del servei de vigilància i socorrisme realitza campanyes de conscienciació...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina