Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

15 de novembre, Dia Mundial sense alcohol: La campanya de la Xarxa d'unitats de prevenció de la Comunitat Valenciana vol trencar l’associació de consum d’alcohol i diversió molt estesa entre la joventut

Hui, 15 de novembre, se celebra el Dia Mundial sense alcohol, una data establida per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en la qual es pretén conscienciar la població mundial sobre els danys que ocasiona el consum d'alcohol.

La Xarxa d’Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana, de la qual forma part Dénia, ha posta en marxa una campanya per a este dia centrada especialment en la joventut i tenint en compte la perspectiva de gènere. El missatge és “Canviem la mirada. #L’alcohol no és la diversió”. 

El consum d'alcohol des d'una edat primerenca és una pràctica social permesa i inclús exigida en certs cercles d'iniciació social. Cal responsabilitzar a les famílies de la importància d'educar a casa, sensibilitzar-les perquè ensenyen els joves els perills associats al seu consum.  

D'acord amb l'última enquesta d'ESTUDES, hi ha un consum rellevant de begudes alcohòliques, a pesar d'estar-ne prohibida la venda a menors:

-7 de cada 10 estudiants d'entre 14 i 18 anys diu haver begut en l'últim any.

-5 de cada 10 ho ha fet en l'últim mes, la qual cosa suposa un xifra pròxima al milió de joves. Clar que açò també té una lectura positiva: 5 de cada 10 no han begut.

 

A Espanya la joventut no percep risc en l'ús d'alcohol, sent considerat el seu consum poc perillós en comparació amb altres substàncies. L'evidència científica ens indica que quan es dona una  baixa percepció de risc combinada amb tolerància cap al consum i facilitat d'accés, les prevalences de consum es disparen.

 

Per tant, és imprescindible fer campanyes dirigides a la joventut per a tractar de posar fre a les conseqüències que l'abús de l'alcohol està tenint en la societat.

 

 

 

 

 

15 de novembre, Dia Mundial sense alcohol:
La campanya de la Xarxa d'unitats de prevenc...
15 de novembre, Dia Mundial sense alcohol:
La campanya de la Xarxa d'unitats de prevenc...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina