Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La proposta escènica ‘Migrare’ arriba a Dénia aquest 8 de març per a reivindicar les dificultats de les dones migrants

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Dénia ha organitzat tot un programa d’activitats destinades a conscienciar a la població. El dimecres 8, dia central de la reivindicació, tindrà lloc a la plaça del Consell, a les 12 del matí, la lectura del manifest per part de les homenatjades d’enguany, les futbolistes del primer equip femení denier.

 

Per tancar l’acte institucional, l’equip de la companya Maduixa oferirà l’espectacle ‘Migrare’, un barreig de teatre, dansa i equilibri amb xanques sota la direcció de Joan Santacreu. Mitjançant les composicions musicals de Damián Sánchez i les coreografies de Cristina Fernández, les actrius Laia Sorribes, Melissa Usina, Paula Quiles, Sara Canet i Cristina Maestre executen una història vinculada als obstacles i la superació d’aquests, on els quatre personatges fan ús de xanques a una escena completament buida per materialitzar “les fronteres invisibles, els odis irracionals i els prejudicis” que sofreixen les persones migrants, especialment les dones. Les quatre dones representen a les persones que han de deixar la seua terra d’origen per migrar i són rebutjades en el lloc al qual es desplacen; una lluita que des de la companyia defineixen com pròpia de “dones fortes, valentes i, sobretot, resilients”. Aquesta intervenció posa en relleu el paper i la situació de la dona en el procés de migració, un escenari sempre ple de dificultats i barreres afegides, com es vol expressar amb les coreografies amb xanques, les quals requereixen d’un gran exercici de concentració, força i equilibri.

 

Aquest mateix dia, al carrer del Marqués de Campo, a les 19 hores, està prevista una cadena feminista.

 

Companyia Maduixa

 

La companyia valenciana va nàixer a 2004 amb el fi de desenvolupar actuacions transversals en les quals s’imbricaren múltiples disciplines en espectacles de sala i a l’aire lliure per a tot el públic. Amb l’objectiu de dissenyar un llenguatge escènic propi, es van començar a emprar elements com les xanques, característics ja de les seues creacions artístiques, per tal de crear “poesia en moviment per a commoure les emocions dels espectadors”.

 

Les propostes de Maduixa han estat guardonades amb premis MAX (2015 i 2017), Feten (2010, 2012, 2014 i 2020), d’Arts Escéniques Valencianes (2010, 2018 i 2020), Onda Cero (2019), Moritz (2016 i 2021) i Abril (2009 i 2010). La companyia també compta amb un llarg recorregut internacional, havent actuat a teatres i festivals de més de 25 països i sent guardonats amb l’holandés Deventer Award.

 

Espectacle ‘Migrare’

Dimecres 8 de març de 2023

12 hores

Plaça del Consell

 

La proposta escènica ‘Migrare’ arriba a Dénia aquest 8 de març per a reivindicar les dificul...
La proposta escènica ‘Migrare’ arriba a Dénia aquest 8 de març per a reivindicar les dificul...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina