Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia presenta el projecte per a la creació d’un parc agrari experimental junt a la via verda

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la regidora de Comerç i Polítiques d’Ocupació, Sandra Gertrudix, i el regidor d’Hisenda, Paco Roselló, han presentat hui, dimecres 22 de març, en roda de premsa el projecte d’adequació de dues parcel·les de propietat municipal per a la seua transformació en un parc agrari experimental.

 

Els terrenys agraris de 35.000 m2 es troben ubicats a la via verda; són dues parcel·les –una de 8.000 m2 y altra de 27.000 m2- que es volen dedicar a l’educació i la divulgació lligada a l’oferta gastronòmica de Dénia com ciutat creativa de la Unesco i seu universitària del grau culinari de la Universitat d’Alacant.

 

El consistori traurà a licitació un contracte per a l’assistència tècnica per al condicionament agrari, amb la mira ficada en el futur establiment d’un  parc agrari experimental, on la idea, segons comenta Roselló, és construir “una gran nau que el capacite per a ser el primer mercat de la terra de Dénia” i com a espai formatiu, on es vendrien els productes dels terrenys, a més de les collites de productors locals. L’edil ha destacat la il·lusió per “aquest nou projecte per a afavorir el producte local”.

 

Per la seua part, Gertrudix ha explicat el vessant formatiu del projecte; està previst que l’espai funcione com un indret dedicat a la formació agrària i de la indústria alimentària per a l’alumnat, tot “enfocat a l’ocupació”, en paraules de l’edil. L’alcalde i regidor de Turisme ha destacat la vinculació d’aquesta iniciativa agrària amb el projecte ‘Bancalet’ i l’aposta del consistori per una gastronomia de proximitat que pose en valor el camp i els productes comarcals. Grimalt ha afegit que, a banda de vendre les collites, aquestes es podrien emprar per a subministrar a la residència d’ancians municipal i als menjadors escolars, com es fa en projectes que s’estudien per a desenvolupar el camp agrari experimental de Dénia. El projecte busca amb “el cultiu d’espècies autòctones i la recuperació d’altres que pràcticament ja no s’utilitzen”, com comenta Grimalt, “seguir amb el projecte que es va començar en el Mercat del Riurau de Jesús Pobre, donant-li continuïtat a Dénia”. Per altra banda, ha volgut aclarir que els camps “no són horts urbans com els de Torrecremada”, per la qual cosa no tindran la mateixa funció.

 

Grimalt ha explicat que els quasi 8.600 euros de la subvenció dels fons europeus Next Generation de Comerç dins del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el qual gestiona la Secretaria d’Estat de Comerç com a “Ajudes per al suport a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització”, serviran per a cobrir el cost de l’assistència tècnica per a l’estudi del sòl agrari i el seu condicionament; més tard, en un termini que l’alcalde estima “d’un parell d’anys”, els terrenys seran preparats per a l'activitat i tancats. Sobre les condicions prèvies dels bancals, ha destacat que ja compten amb un pou propi, el qual s’emprava per a regar els cultius de taronges en l'actualitat.

 


L’Ajuntament de Dénia presenta el projecte per a la creació d’un parc agrari experimental ...

L’Ajuntament de Dénia presenta el projecte per a la creació d’un parc agrari experimental ...

L’Ajuntament de Dénia presenta el projecte per a la creació d’un parc agrari experimental ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina