Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La 15a. Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 27 de setembre al Centre Social

L’Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb el Centre de Transfusió d’Alacant, ha organitzat una nova edició de la Marató de donació de sang a Dénia, la quinzena que se celebra a la ciutat. La marató tindrà lloc dimecres 27 de setembre, al Centre Social (carrer de Calderón, 4), en horari de 9.45 a 13.30 hores i de 16.45 a 20.30 hores.

 

Segons dades publicades pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, el consum diari de sang en els hospitals valencians necessita la col·laboració de 650 donants cada dia. Per este motiu, la marató de Dénia busca augmentar el nombre de donacions d’edicions anteriors i contribuir a cobrir estes necessitats.

 

El regidor de Salut Pública, Rafael Carrió, ha remarcat la importància de ser solidaris per mantenir cobertes les reserves en hospitals. “Cada pocs segons algú en el món necessita sang i està en les nostres mans regalar vida”, ha afegit.

 

Les úniques condicions per a poder donar són tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tindre un bon estat de salut i no haver donat sang en les huit setmanes anteriors a la data de la col·lecta. Es recomana no acudir a donar en dejú.

 

Com a crida a la participació, s'ha dissenyat una cartelleria que escenifica la necessitat d’anar endavant i col·laborar de forma massiva i col·lectiva pel bé de la nostra societat. 

 

Empreses i associacions locals hi col·laboren en la iniciativa oferint obsequis a les persones que acudisquen a donar el dia 27 i difonent la convocatòria perquè arribe al nombre més gran de persones.

 

Els col·laboradors d’esta quinzena edició de la Marató de donació de sang de Dénia són: Creu Roja, AEHTMA, Dénia FM, Baleària, CEDMA, Celler Les Freses de Jesús Pobre, Mercat de Dénia, Óptica Romany, Avantcem, Electrodomésticos Pineda i Canfali Marina Alta.

 

 

 

 

La 15a. Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 27 de setembre al Centre Social

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina