Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Alberto Ferruz posa el plat principal d'un sopar de gala amb xefs de cinc Ciutats Creatives UNESCO

En el Festival Creative Moments d'Alba (Itàlia)

Sopar amb moltes estreles i amb molta creativitat el que es va servir diumenge passat a la ciutat italiana d'Alba i en el qual Dénia va posar el plat principal de la mà d'un xef de la Marina Alta amb dues estreles Michelin, Alberto Ferruz. Va ser l'acte central d'una trobada de cinc Ciutats Creatives UNESCO en la qual es van posar les bases per a reforçar els vincles de les ciutats de la Gastronomia europees.

 

Amb el títol Creative Moments, la ciutat amfitriona va organitzar un sopar de gala en el qual cinc xefs de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO van cuinar productes i plats del seu territori. Van participar reputats cuiners de les ciutats de Rouen (França), Santa Maria da Feira (Portugal), Zahlé (Líban), Dénia i Alba, que es va reservar òbviament el seu producte estrela. Alba, situada a la regió del Piemont italià, és la capital de la internacionalment famosa tòfona blanca, amb la fira anual de la qual va coincidir este esdeveniment gastronòmic.

 

Per a representar a la cuina més innovadora de la Marina Alta, la ciutat de Dénia va portar a Alba al xef Alberto Ferruz, amb dues estreles Michelin en el seu restaurant BonAmb (Xàbia) i una altra estrela a casa Pepa (Ondara), pertanyent al grup empresarial BonAmb. A Ferruz se li va assignar el plat principal del sopar, amb la fassona –raça de vedella autòctona piemontesa- com a ingredient principal.

 

Ferruz es va lluir amb la carn local malgrat que en el seu restaurant BonAmb prevalen el peix i el producte de la mar, lògicament en línia amb la nostra tradició i territori mediterrani. La seua fassona amb pepperoni i praliné de castanya i mel va ser un extraordinari plat principal que va meréixer els aplaudiments dels comensals. En la cuina va tindre com a assistent al seu col·laborador Stephen García.

           

Alba es va fer càrrec del primer plat del sopar, un risotto amb tòfona blanca que va elaborar el xef llorejat amb tres estreles Michelin Enrico Crippa, del restaurant Piazza Duomo. Flore Maldepuech, de la ciutat francesa de Rouen, va preparar un aperitiu amb bolets, carxofes i tòfona, i Luis Sotto Mayor, de Santa Maria da Feira (Portugal), va servir un entrant a base d'ou. De les postres, amb l'avellana com a ingredient central, es va encarregar el xef libanés Alan Foglieni, amb restaurant a Bèrgam, en representació de la ciutat de Zahlé (Líban).

 

Ciutats gastronòmiques europees

 

La delegació institucional deniera en la trobada d'Alba, composta per l'alcalde, Vicent Grimalt, i el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, va ser rebuda pel president del Consiglio di Alba, Domenico Boeri, i el regidor de Turisme, Emmanuelle Bolla.

 

Els representants de les ciutats reunides a Alba van mantindre una reunió de treball de la qual va partir la idea de crear un grup específic europeu de Ciutats Creatives de la Gastronomia dins de la Xarxa UNESCO per a fer-se més visibles en la comunitat internacional, emprendre projectes conjunts i accedir al finançament europeu.

La representació de Dénia: l'alcalde Vicent Grimalt, el xef Alberto Feruz, el director d...
Plat de fassona piemontesa elaborat i servit en el sopar de gala per Alberto Ferruz
El president del Consiglio di Alba saluda a l'alcalde Vicent Grimalt

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina