Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana visita la regeneració de la platja de Les Deveses

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, al costat d'altres membres de la corporació, han acompanyat este matí del dilluns 19 de febrer, a la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé i a la delegada provincial de Costa, Rosa dels Rius, a la visita que han realitzat per a veure els treballs de regeneració de la platja de Les Deveses, obra promoguda pel Ministeri de Transició Ecològica.

Rosa dels Rius ha explicat amb detall tota l'obra de regeneració de la platja de Les Deveses, que va realitzar l'any passat l'empresa UTE Les Deveses. El projecte de regeneració ha tingut un import de més 15 milions d'euros, a través de Fons Europeus Next Generation. “En 2013 es van fer uns estudis on es va detectar que la platja patia d'una greu regressió. A l'agost 2021, es va redactar el projecte de recuperació de la platja de Les Deveses, en què el que es va formular la seua declaració d'impacte ambiental favorable, i el projecte es va aprovar al gener de 2023. Les obres van durar 12 mesos i van finalitzar al desembre de 2023”, ha manifestat Rosa dels Rius. La delegada provincial de Costas ha continuat dient que “amb esta obra el que es volia fer era combatre la regressió d'este tram de la costa i crear una platja estable d'una amplària de 30 metres. L'aportació de l'arena ve de fons submarins que hi ha enfront de la costa de Cullera, i el que es va fer és la construcció de dos espigons en una extensió de 3,6 quilòmetres, un al nord al costat del riu Molinell, i un altre al costat del carrer Riu Grande, amb una aportació de 650.000 m² d'arena que es va fer en un temps rècord, només en deu dies”.

El director dels treballs, Rafael Belchí, ha assenyalat que “a més de l'aportació d'arena l'execució dels espigons, amb manteniments periòdics dels dos espigons cada cinc o deu anys es podrà mantindre l'estat de la platja aproximadament com el que veiem ara. Per tant, la platja haurà d'evolucionar en els pròxims mesos”. Belchí ha explicat que els espigons que es van fer tenen una part emergida i una altra part submergida, que mesura quasi el doble que les parts emergides, per exemple, l'espigó nord mesura uns 470 metres de longitud, tenen una part emergida (240 metres) i un altre tram del doble de longitud submergit (240 metres). Respecte a les dunes, Rafael Belchí ha manifestat que s'han repoblat amb vegetació autòctona, es va posar clos bla i les passarel·les transversals d'accés a la platja.

Pilar Bernabé, ha declarat estar molt satisfeta amb el projecte en què el “a més de la inversió dels més de 15 milions d'euros, l'Estat ha invertit posteriorment altres 5 milions d'euros per al manteniment de la platja. Ha sigut la segona inversió més important que ha fet el Govern d'Espanya en la regeneració de platges en 2023. És una obra que té també una regeneració dunar, per a garantir que eixa quantitat d'arena es mantinga en el futur, per tant, és una aposta per la regeneració de les platges de la nostra comunitat. Esta platja hui té la fesomia que tenia en els anys 60 i la previsió és que amb l'aportació d'arena i els espigons que s'han fet, este projecte tinga un període de vida útil és de 25 anys”, ha expressat Bernabé.

Respecte a la partió, Pilar Bernabé ha manifestat que el procediment és un procediment dinàmic, que va començar fa un any i que des de la demarcació de Costas s'estan estudiant tots els recursos i totes les al·legacions que s'han presentat al projecte fins a la data.

L'alcalde de Dénia s'ha mostrat molt satisfet amb els treballs de regeneració i ha declarat que “hem d'estar molt contents després de tots els anys que hem estat reclamant una solució a la degradació de la platja de Les Deveses, en la qual la mar s'estava ja menjant les cases. A més, la imatge turística de les platges de Dénia que donarem a partir d'ara no té res a veure amb les que vam donar l'any passat. Estic segur que este estiu els visitants gaudiran molt de la platja de Les Deveses".

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana visita la regeneració de la platja de Les ...
La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana visita la regeneració de la platja de Les ...
La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana visita la regeneració de la platja de Les ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina