Hui arranca una nova edició de Madrid Fusión y Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO, està present un any més amb el seu estand a l'espai Saborea España. Per a l'edició número 24 d'aquest congrés internacional, que es desenvoluparà entre el 27 i el 29 de gener, Turisme Dénia i AEHTMA han confiat en els xefs del Grupo El Raset: el CEO Fernando González, el cap de cuina José Antonio Bañuls i Luís Alberto Nieto, del Restaurant El Raset.
Per a l'ocasió, elaboraran diverses propostes gastronòmiques que s'oferiran durant el certamen per visibilitzar la gastronomia deniera i els seus productes a través de degustacions, tallers i presentacions.
Les tapes que el públic podrà degustar a l'estand de Dénia són:
- "Pilota d'olla amb el seu brou reduït, escamarlà, emulsió de pinyons i col"
- "Bunyol de bacallà i gamba roja amb salmorreta"
- "Conill confitat a l'all amb carxofa en textures i tocs d'adobats sobre coca de dacsa"
A més, Fernando González elaborarà l'entrant "Caballa en mitja salaó amb espencat i orxata d'ametlles", que es degustarà en un menú gastronòmic elaborat conjuntament per totes les destinacions Saborea per a prescriptors de l'àmbit gastronòmic convidats a l'esdeveniment.
I també participarà en la presentació amb temàtica "Mariscos de mars oposats", juntament amb un xef de la Corunya.
Així mateix, els cuiners del Grupo El Raset impartiran dos tallers a l'Aula Gastronòmica:
- Dimarts 28, "Dos peixos de Dénia amb coccions salines"
- I dimecres 29, "Tapes actuals amb sabors tradicionals"
El celler Les Freses de Jesús Pobre, igual que en anys anteriors, participarà amb els seus vins a l'estand de Dénia i oferirà dos tasts sota el títol "Moscatell, equilibri i versatilitat", impartits pel sommelier Ricardo Benlloch els dies 27 i 28 a l'Aula de Copes.
L'oferta de productes gastronòmics de proximitat també serà present a l'estand de la destinació, amb la col·laboració d'empreses del sector com Cidoncha, amb les coques, i de la marca Bancalet, amb productes variats.
L'últim dia del certamen tindrà lloc una taula rodona que tractarà la problemàtica de la pesca, en què participarà Reme Cerdá, secretària general d'AEHTMA, i uns altres representants de les destinacions Saborea de la zona mediterrània.
L'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, assisteix a aquest esdeveniment gastronòmic i estarà present a diferents actes institucionals que tindran lloc durant el certamen.