Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Programa de govern 2019 - 2023

23 Principals Punts:

1. Continuem millorant la ciutat. Més i millors espais públics

El que vam començar fa 4 anys no pot aturar-se. Tots els partits et diran que volen convertir Dénia en una ciutat moderna, mediterrània, cosmopolita i accessible. Però nosaltres et diem com ho farem: tenim projectes com la reurbanització del carrer del Pare Pere, plaça Valgamediós, carrer Major, plaça del Tenor Cortis, els carrers que falten del barri de les Roques, la glorieta del País Valencià, el carrer Cop o el carrer Ramón y Cajal, entre altres actuacions.

2. Necessitem una dénia més neta. Per contracte

Ho diem nosaltres i segur que tu hi estàs d'acord. S'ha avançat molt, s'han realitzat campanyes de conscienciació, s'han ampliat els serveis, més contenidors i papereres, però cal ser exigents i treballar per una Dénia més neta. Per això, com en 2020, s'ha de licitar el nou contracte en el qual inclourem mesures que reforcen la neteja de la ciutat i que ens permeten aconseguir la Dénia més neta que tots i totes volem.

3. Més aparcaments

Potser no ho saps, però en aquests 4 últims anys hem creat places d'aparcament fins a arribar a tindre més de 2.500 a la ciutat a tan sols 6/7 minuts del centre. Però sí, som conscients que no és suficient i que costa molt aparcar a Dénia. Per això treballarem per a augmentar aquestes places d'aparcament i reurbanitzarem i millorarem els trajectes urbans des dels aparcaments fins al centre de la ciutat.

4. Les Rotes, Les Marines I El Montgó, Al Centre De La Nostra Política: Pla Estratègic D’actuació A Aquestes Zones

En aquesta legislatura hem actuat en múltiples ocasions en aquestes zones. No obstant això, necessitem abordar d'una forma estratègica les necessitats i les demandes dels residents en les Rotes, les Marines i el Montgó.

Crearem un pla que contemple accions d'ampliació i millora d'enllumenat públic, ampliació i intensificació de la neteja a partir del nou contracte de 2020, així com plans d'asfaltat municipal específic en les tres zones, de neteja de barrancs i millora de la senyalística. Apostem pel desdoblament de la carretera de les Marines.

5. Volem que dénia siga una ciutat universitària. Treballarem per a la creació del campus de la universitat d’alacant a dénia

En aquesta legislatura hem aconseguit posar els fonaments per a convertir Dénia en una ciutat universitària amb la creació d'una seu de la Universitat d'Alacant, el centre Gasterra i la implantació progressiva del Grau de Ciències Gastronòmiques i el Màster d'Arrossos. Però cal anar més enllà. Dénia, a mitjan camí entre València i Alacant, és un lloc privilegiat per a la creació d'un Campus Universitari en el qual impartir estudis relacionats amb la mar, el turisme o la gastronomia. Un lloc en el qual la innovació, la docència, la investigació i la cultura ens convertisquen en una ciutat de referència.

6. Treball, treball, treball

Posarem en marxa mesures per a reduir la desocupació en els col·lectius més vulnerables amb la implementació de Plans d'Ocupació, dirigits a joves, dones i majors a partir de les propostes de la Mesa d'Ocupació creada durant aquesta legislatura. Destinarem 100.000 euros anuals als Plans d’Ocupació Muncipals.

7. Més i millor educació: pla edificant

Per això durant aquesta nova legislatura executarem les obres del Pla Edificant: el nou col·legi de la Xara, un nou centre infantil en el col·legi Pou de la Muntanya, l’ampliació de l’IES Maria Ibars i la construcció del nou edifici del CEE Raquel Payà.

A més, durem a terme actuacions de millora i adequació en altres centres: adequació del menjador i problemes d’accessibilitat del col·legi Pare Pere de Jesús Pobre, reforma del sostre i altres actuacions en el col·legi Llebeig i la reforma de la coberta del menjador, aulari infantil del col·legi Vessanes, així com la reforma de l’estructura de l’IES Historiador Chabás.

8. Salaris justos. Per ètica i per justícia

Ha d'haver-hi treball per a tots, però treball amb una remuneració justa. Per això impulsarem que totes les associacions empresarials que tinguen convenis i contractes signats amb l'Ajuntament signen un codi ètic en el qual es comprometen a pagar als seus treballadors el salari Mínim de Ciutat en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, pel qual les empreses contractades per l'Ajuntament paguen als seus treballadors el salari establit.

9. Dénia per la igualtat i contra la violència de gènere

Executarem el Pla d'Igualtat d'Oportunitats del municipi de Dénia i continuarem treballant per a aconseguir una societat més justa i igualitària, intensificant totes les polítiques per a erradicar la xacra de la violència de gènere. També treballarem per a aconseguir una unitat especialitzada en delictes d'odi i discriminació sexual, com estableix la Llei Valenciana LGTBI, amb protocols d'assistència per a protegir i ajudar les víctimes de delictes d'odi i de discriminació sexual en tot el procés personal, social i judicial.

10. Port autònom de dénia

Culminarem el procés perquè els veïns i veïnes de Dénia tinguen veu i vot en la presa de decisions del port de la nostra ciutat mitjançant el Port Autònom.

11. Acabarem el pla per a eliminar la barrera arquitectònica que era la via del trenet que separava el montgó del nucli urbà

En aquesta legislatura s'han fet els treballs per a eliminar la barrera que era el tren amb la construcció de la rotonda del carrer de Diana i l'Avinguda Joan Fuster. Ara s'estan executant les obres de la rotonda entre el carrer Pintor Llorens-Manuel Lattur i l'Avinguda de Joan Fuster, que saldaran el deute històric amb el veïnat de la zona de la Faroleta, que estava incomunicat per culpa de la via.

En els pròxims mesos, treballarem conjuntament amb la Generalitat Valenciana per a finalitzar les dues rotondes de l'Avinguda de Joan Fuster en el pas del trenet d’Alacant (carrer Joan Chabás-Avinguda Joan Fuster i Camí Pou de la Muntanya-Avinguda Joan Fuster) i així finalitzar la tramviarització del pas del tren pel nucli urbà de Dénia.

12. L’energia que ens mou és neta i sostenible

Durem a terme un procés de transició energètica en el municipi en el qual reutilitzarem l'aigua de la depuradora per a la neteja de carrers, instal·larem punts de càrrega de cotxes elèctrics, implantarem i potenciarem mesures d'estalvi energètic i posarem en marxa un projecte pilot de recollida selectiva porta a porta en els barris menys poblats.

13. Crearem un espai multiusos per a activitats culturals i festives de la ciutat

En aquesta legislatura hem posat en marxa la nova Biblioteca del Carrer Sant Josep i en els pròxims mesos obrirem les portes del Museu de la Festa a la Casa de la Cultura, el Museu d'Història de la Ciutat a la Casa de la Marquesa Valero de Palma o l'espai rehabilitat de l'antiga Llotja.

Però continuem necessitant més espais que alberguen més activitats culturals i festives de la ciutat, per això, crearem un espai multiusos que albergue activitats culturals i festives.

14. Pla de millora i modernització del poliesportiu i instal·lacions confrontants

Aquesta legislatura hem establit les bases per a la modernització de les instal·lacions esportives amb la renovació de la gespa del camp del Rodat, l'inici dels expedients de rehabilitació de la pista d'atletisme i el canvi de la gespa del camp de futbol Diego Mena.

Volem modernitzar les instal·lacions esportives del Poliesportiu Municipal i els seus voltants mitjançant un pla director que marque la modernització d'aquestes instal·lacions.

15. Millor turisme amb un pla estratègic de destinació turística intel·ligent

El turisme és el motor de l'economia deniera. I hem de continuar treballant per millorar-lo. Proposem cuidar el visitant coneixent-lo millor, ja que no tots necessiten el mateix ni la demanda és la mateixa durant tot l'any.

Gràcies a la tecnologia i a la informació podrem facilitar la seua interacció amb l'entorn, podrem ajustar l'oferta a les diferents necessitats de cadascun i aconseguirem una major eficiència i uns visitants més satisfets que no solament tornaran, sinó que ens recomanaran.

Intel·ligència, creativitat, afecte i innovació al servei del turisme.

16. La creació de la “comissió de l’oci i descans” per a vetlar per l’equilibri entre diversió i dret al descans del veïnat

La seguretat ciutadana és sinònim de prevenció i convivència ciutadana, i hem d'aconseguir un equilibri entre oci i convivència. Per a això, crearem la “Comissió de l'Oci i Descans”, representada per un membre de l'Ajuntament, un membre de l'hostaleria i l'oci, i un membre de la federació de veïns i veïnes, per a vetlar per aquest equilibri i proposar solucions a les molèsties des del consens.

17. Compromís per aconseguir complir tots els índexs de transparència dels principals portals d’avaluació d’espanya

Que nosaltres diem que serem transparents té bastant poc mèrit perquè és el mateix que et diran els altres partits. Nosaltres et diem que demostrarem la nostra vocació per la transparència sotmetent-nos a l'escrutini dels principals portals d'avaluació del país. I seran ells els qui determinen si estem o no fent bé això tan necessari com és un Ajuntament sense res a ocultar.

18. Concurs d’idees per al solar de marqués de campo

Hem recuperat el solar que tantes vegades ens deien que no podia recuperar-se. I s'ha fet parlant, escoltant i arribant a consensos. Volem continuar fent el mateix, convocant un concurs d'idees que incloguen la integració dels carrers Estació i Càndida Carbonell en el nou espai. Si l'espai és per a tots i totes, la seua utilitat també hauria de ser-ho, no creus?

19. Adéu barreres: pla director d’accessibilitat universal de dénia

Posarem en marxa aquest pla que elimine les barreres arquitectòniques de la ciutat, fent una Dénia encara més accessible i integradora. És a dir, una Dénia molt millor.

Ampliarem les voreres i millorarem els itineraris peatonals dels aparcaments dissuasoris al centre urbà: Av. Montgó, Av. Gandia, Av. Marquesat, C/Pedreguer-C/St Josep, C/Diana, C/ Carlos Sentí, C/Pintor Llorens -C/Càndida Carbonell, C/Temple Sant Telm, Av Miguel Hernández, Ronda Muralles, C/ La Mar, C/Campos, C/ Colon-C/Calderon, C/Patricio Ferrándiz, Passeig Saladar, Av. Marquesat, Av. Joan Fuster.

20. Adéu al plàstic

El municipi ha de participar en la transició ecològica, comprometre's amb l'eliminació del plàstic d'un sol ús, per una Dénia més sostenible, i eliminarem el plàstic d'un sol ús en mercats i mercats ambulants amb altres alternatives que protegisquen el nostre mar i el nostre Montgó amb menys residus.

21. Tercera edat, segona residència

La nostra població envelleix. I les nostres infraestructures també. Per això continuarem treballant perquè Dénia tinga una segona residència per a persones majors i que puguen continuar gaudint durant molts anys de la millor vida en la millor Dénia. Impulsarem la creació dels CIMS, Centre integral de majors, que combina residència, descans i de dia.

22. Accés digne a la vivenda

Treballarem amb les administracions supramunicipals i altres actors per a aconseguir un accés digne a la vivenda mitjançant la creació d'una borsa de demanda a través de l'Ajuntament de Dénia, la negociació amb els bancs i la promoció de la vivenda de VPO de lloguer i venda amb la Generalitat.

23. Comerç de proximitat

Fomentarem el comerç de proximitat amb la implantació d’un Pla Estratègic de comerç colze a colze amb els comerciants de la ciutat.

Mesures en matèria d’igualtat:

1. Cessió administrativa d’un habitatge a la Generalitat per a ús com a vivenda tutelada a dones víctimes violència de gènere. Aquesta cessió d’ús es farà a la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, i aquesta vivenda formarà part de la Xarxa de la Generalitat d’Assistència Social Integral a les víctimes de violència sobre la dona. En els pròxims mesos es farà efectiva la cessió.

2. Fomentar la implantació de la perspectiva de gènere en el funcionament de l’Ajuntament al seguir apostant per la contractació d’empreses que tinguen Pla d’Igualtat d’Oportunitats a través de la introducció d’una clàusula en el plec de condicions.

3. Sensibilitzar i visibilitzar la problemàtica de la violència masclista augmentant les xarrades informatives sobre els diferents tipus de violència, el mite de les denúncies falses i els protocols d’actuació i mecanismes de suport que existeixen per als casos de violència de gènere.

4. Desenvolupar programes de formació i ocupació que permeten major accés, promoció i permanència de les dones en el mercat laboral. Destinarem 100.000 anuals per a plans de formació de joves, majors de 55 anys i dones.

5. Generar recursos i ajudes destinades a l’atenció a les famílies amb dificultats. Impulsant ajudes per a les famílies monoparentals amb accions com equiparar les famílies monoparentals en les ajudes municipals de conciliació familiar, laboral i personal amb les que reben les famílies nombroses.

6. Impulsar ajudes a cura de dependents per a reduir les dificultats que tenen les dones cuidadores per a conciliar la vida laboral i familiar augmentant un 10% anual els usuaris i el servei d’ajuda a domicili.

7. Disminuir la bretxa digital entre homes i dones amb la realització de cursos sobre noves tecnologies, informàtica i/o xarxes socials per a dones, que disminuïsquen l’estat actual de la bretxa digital entre homes i dones i afavorisquen l’empoderament.

8. Fomentar la igualtat d’oportunitats a partir de l’educació amb mesures com la formació al professorat en temàtiques específiques relacionades en la perspectiva de gènere i continuar la realització de tallers en col·legis i instituts sobre assetjament escolar, la violència de gènere i la diversitat afectiva i sexual.

9. Promoure l’atenció a homes que pateixen algun tipus de violència en la parella oferint l’atenció necessària a homes que pateixen alguna modalitat de violència, assetjament, abús i/o maltractament.

10. La implantació d’una ajuda municipal destinada als pares i mares que duen als xiquets de 0 a 3 anys a les diferents guarderies de la localitat.

11. Augmentarem el nombre de places per al programa d’estiu “Vacances per a totes i tots”. L’any 2015 eren 90 els usuaris, actualment són 120 i anirà incrementant-se progressivament en un 10% anual per tal d’ajustant-se també a les instal·lacions on es realitze.

12. Estudi, elaboració i aprovació del I Pla Municipal de diversitat sexual, familiar i de gènere de Dénia, per a establir les línies de treball en la lluita efectiva per la diversitat, la consolidació dels drets de totes les persones, en concret del col·lectiu LGTBI+, del gènere més enllà del sistema binari, i dels models de la família instaurats en la societat dels denominats com no tradicionals.

Mesures en matèria de Joventut:

1. Realitzarem un Pla Municipal d’Infància per tal de poder accedir a nous programes dedicats als nostres menuts. Aquest Pla començarà amb la posada en marxa del Consell d’Infància per part de Serveis Socials amb la col·laboració de les diferents regidories implicades.

2. Signarem un conveni amb l’IVAJ perquè el Departament de Joventut siga Punt d’inscripció i obtenció del Carnet Jove, amb els beneficis que comporta.

3. Realitzarem un Pla Municipal de la Joventut.

4. Ampliarem i millorarem el Pla d’oci alternatiu dels joves de 12 a 16 anys pels dissabtes, que s’ajuste a les necessitats, horaris i gustos dels nostres joves.

5. Formarem els nostres joves a través de la realització de cursos de curta duració però amb els que obtinguen un certificat de professionalitat, tant a través d’institucions públiques com empreses privades acreditades.

6. En aquest sentit, dotarem amb una partida anual de 100.000 euros per a implementar plans d’ocupació municipal destinats als més joves, dones i majors de 55 anys.

7. Crearem la figura dels corresponsals juvenils: joves que informarien a la gent del seu voltant (amics, col·legis, instituts) coordinats amb el departament de joventut, dels recursos i programes al seu abast.

8. Potenciarem el Consell de Joventut per tal d’afavorir l’associacionisme juvenil i la seua participació en la presa de decisions. El Consell tindrà autonomia en la gestió i comunicació directa amb la regidoria.

9. Centralitzar i ampliar la formació professional per a l’ocupació. Potenciar la Formació Professional (en els centres que tenim a Dénia) amb la incorporació de nous graus d’acord amb les demandes d’ocupació: educació infantil, imatge, so, arts gràfiques, fabricació mecànica (soldadura), marítima i pesquera (pintura vaixells, manteniment maquinària, etc), artista faller i construcció d’escenografies, educació infantil.

10. Augmentar els horaris de la Biblioteca en època d’exàmens.

Mesures en matèria de cultura:

  1. La posada en valor de la figura de Joan Chabàs, i potenciar el seu llegat amb la implantació del premi literari Ciutat de Dénia que duga el seu nom.
  2. Reprendre el Concurs de Pintura Ciutat de Dénia que fa anys que no es convoca.
  3. Donar servei de visites guiades continuades que vaja més enllà de la temporada estival.
  4. La creació d’una exposició permanent de memòria històrica – democràtica de la ciutat.
  5. La posada en marxa d’una web o blog amb actualitzacions periòdiques del Museu que li permeta posicionar-se com una entitat moderna i actualitzada que arribe al gran públic oferint informació relacionada amb la història i la cultura de la nostra ciutat.
  6. La implementació del patrimoni cultural i històric a les xarxes socials. Facebook + Instagram + Youtube.
  7. L’organització de tallers didàctics relacionats amb l’arqueologia, la cultura popular i el món dels joguets a Dénia.
  8. La utilització dels nous espais urbans que ha guanyat la ciutat com a nous espais culturals per a fer cinema d’estiu a diferents barris o llocs i representacions teatrals al carrer.
  9. Fomentarem la participació de les associacions culturals a través de concursos literaris, culturals, etc.
  10. Fomentarem el nexe educació-cultura.
  11. Fomentarem més rutes guiades en llocs de Dénia que han estat escenaris en pel·lícules.
  12. Apostem per una major potenciació dels idiomes en l’oferta cultural.
  13. Fomentarem el Consell de Cultura.
  14. Replantejament de l’oferta cultural: cinema d’estiu a diferents barris o llocs, ús de la ciutat per a representació teatrals, implicació de la població amb la possibilitat de participar en el Consell de Cultura, creació d’un espai permanent sobre el cine a Dénia, etc.
  15. Potenciarem el patrimoni mitjançant la instal·lació de codis QR.
  16. Potenciarem el castell com a centre d’interpretació amb vídeos explicatius i millora de les instal·lacions.
  17. Potenciarem els actes del 9 d’octubre fent les activitats institucionals cada any en un barri de la ciutat.
  18. Acabarem amb les obres de rehabilitació i millora del Verger Alt i Baix del Castell de Dénia.
  19. Posarem en marxa les accions del Pla director del Castell.
  20. Organitzarem tallers didàctics relacionats amb l’arqueologia, la cultura popular i el món dels joguets a Dénia. Aquesta implementació de tallers ha d’estar dins una estratègia d’apropament a tots els públics segmentant activitats i tallers segons l’edat.
  21. Incidirem en la gestió de proximitat de l’arxiu municipal històric de Dénia, obrint el fons a tota la ciutadania que desitge apropar-se a la nostra història.
  22. Apostem per la digitalització del fons de l’arxiu municipal, especialment el fotogràfic, per tal de posar-lo a l’abast del poble en un repositori obert.

Mesures en matèria de benestar social:

  1. Augmentar un 10% anual el servei d’ajuda a domicili destinat a persones majors i dependents. Aquest servei es pot incrementar tant en nombre d’usuaris com en temps que se li adjudica a cadascú d’aquests. Hui en dia l’Ajuntament presta el servei a 92 persones, 20 persones més que tot el 2015. L’objectiu és incrementar tant el nombre d’usuaris com les hores a la setmana que es presta el servei.
  2. La creació del Consell del Major que serà un òrgan consultiu i assessor de l’Ajuntament dirigit a l’aplicació i seguiment de les polítiques d’atenció, inserció social i qualitat de vida de les persones majors. Aquest Consell promourà la incorporació més activa en la vida social i cultural de la ciutat, fomentarà el respecte i la protecció de les persones majors de Dénia.
  3. La implantació del projecte “ciutats amigables amb les persones majors”, en coordinació amb l’OMS (Organització Mundial de la Salut), així com la seua adscripció a la xarxa de ciutats adaptades a les persones majors fomentant l’intercanvi i l’aprenentatge mutu entre les 167 ciutats que formen part d’aquesta xarxa.
  4. Creació d’una Xarxa de Voluntariat forta, amb cursos de formació i degudament coordinada, de manera que la gent que vulga ser voluntària estiga formada i les associacions o institucions públiques sàpien on acudir quan necessiten gent per a diferents activitats (acompanyament de majors, ajuda a persones amb diversitat funcional, campanyes de sensibilització en diferents àmbits, suport en matèria de violència de gènere, etc.).
  5. Augmentarem els tallers i activitats del programa Aules de l’Experiència.
  6. Increment de les activitats de conscienciació sobre la problemàtica del joc patològic en els nostres joves. Realització de jornades per a la població general per mostrar la situació actual i els problemes que es poden derivar d’aquesta situació.
  7. Exigirem a les institucions supramunicipals, tant autonòmiques com nacionals, la prohibició de la publicitat en tot tipus de mitjans de comunicació del joc en línia i tot tipus d’apostes així com es va fer en el seu dia amb l’alcohol i el tabac per la repercussió, addiccions i problemàtica que poden ocasionar especialment en els més joves.
  8. Promoció de la salut en totes les etapes de la vida: des de l’ajuntament i amb la col·laboració de l’Espai de Participació de Xarxa Salut, posarem en marxa diferents activitats per tal de millorar la qualitat de vida de les nostres ciutadanes i ciutadans, en especial aquells que per diferents raons tenen un pitjor accés a la mateixa (rutes saludables, jornades d’alimentació saludable i econòmica...)

Mesures en matèria de transparència, participació ciutadana i modernització de l’administració:

  1. Augmentarem un 25% anual els pressupostos participatius.
  2. Implementarem un Govern completament digital i més intel·ligent amb les TIC (noves tecnologies) amb les mesures següents:
    1. Dedicarem els recursos necessaris per a implantar l’administració digital plena i fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb les administracions públiques mitjançant mitjans electròniques.
    2. Promourem la reutilització de les dades obertes en fòrums entre les administracions públiques i comunitats de reutilitzadors perquè les dades obertes tinguen el seu potencial d’impacte social i/o econòmic.
    3. Treballarem per a implementar una governança de dades en forma transversal.
    4. Impulsarem el Big Data pensant en la ciutadania i en la generació de valor públic.
    5. Facilitarem els tràmits en línia a través del mitjans que utilitza la ciutadania en el dia a dia, com per exemple el telèfon o la targeta bancària.
    6. Utilitzarem les xarxes socials digitals per a la prestació dels serveis públics en certs àmbits a través d’aquestes tecnologies.
  3. Aconseguirem una administració oberta amb noves formes de comunicació i relació amb la ciutadania per a construir confiança amb la implantació de les mesures següents:
    1. Impulsarem processos de transformació cultural en l’Ajuntament basats en l’ètica i els valors públics i incloent la formació de futurs quadres professionals en aquests professionals.
    2. Apostem per a desenvolupament de programes de Govern Obert.
    3. Enfortirem una comunicació institucional atractiva i interactiva tant en tràmits com en atenció ciutadana.
    4. Apostem per una comunicació pública amb enfocament de gènere, potenciant l’ús del llenguatge inclusiu i no discriminatori.
    5. Impulsarem una autèntica governança participativa, incorporant a la ciutadania en la presa de decisions de forma transversal i en tot el cicle de les polítiques públiques (inclosa l’avaluació) i prestació de serveis públics per a aconseguir millor resultats de planificació i implementació.
    6. Treballarem per a democratitzar la innovació i la transformació digital del model de participació, impulsant espais oberts a tota la ciutadania com els laboratoris ciutadans, des dels quals capacitem i busquem solucions cocreatives als problemes públics.
    7. Desenvoluparem en major mesura la rendició de comptes com un dels pilars del govern obert, definint clarament els objectius de la legislatura i publicant la seua evolució i estat d’execució com a eina de mesura i control. A més, cal retre compte de les accions realitzades de forma clara i didàctica, facilitant la comprensió per part de la ciutadania.
  4. Aconseguirem una Administració compromesa donant una resposta efectiva a les principals preocupacions de la ciutadania amb la implantació de les mesures següents
    1. Explicarem a la ciutadania en un llenguatge clar els serveis que es presten.
    2. Fomentarem els mecanismes de control i recuperarem l’avaluació de les polítiques públiques com a instrument fonamental per a una gestió pública eficaç.
    3. Destinarem més recursos per a la generació d’ocupació per a reduir les taxes de desocupació.
    4. Millorarem la gestió del trànsit per a fer-lo més sostenible.
    5. Fomentarem la competència econòmica, habilitarem el desenvolupament de negocis i incentivarem l’activitat empresarial.
    6. Incorporarem la perspectiva de gènere en les polítiques públiques.
  5. Apostem per una Administració fàcil amb la digitalització accessible en organitzacions menys burocràtiques, més transversals i amb treball d’equip amb la implantació de les mesures següents
    1. Situarem a la ciutadania en el centre de les polítiques públiques. Sols mitjançant un enfocament orientat a la ciutadania cobra sentit els processos de transformació administrativa i canvi organitzatiu.
    2. Tenim com a propòsit fer-ho tot més fàcil amb l’aplicació de metodologia àgil per a la tramitació, la participació, la gestió, la transparència, el rendiment de comptes, etc.
    3. Simplificarem al màxim les relacions administració i ciutadania.
    4. Posarem en marxa plans de desburocratització de l’administració.
    5. Implicarem la ciutadania en l’ús de l’administració electrònica amb campanyes d’informació i formació personalitzada fent d’aquesta una administració veritablement accessible.
    6. Dissenyarem serveis i normes simples i clares per a millorar entre la ciutadania i l’administració.
    7. Fomentarem la transversalitat de les polítiques públiques.
  6. Farem una administració més humana amb la implantació de les mesures següents:
    1. Fomentarem la selecció de talent en les administracions públiques.
    2. Fomentarem l’atenció ciutadana per part del funcionariat.
    3. Implantarem processos de transformació cultural dins de les organitzacions públiques.
    4. Apostem per una nova gestió de recursos humans en l’Ajuntament que siga capaç de modernitzar l’administració local i els reptes i problemes sorgits de l’envelliment de la plantilla, jubilacions, redifinició de llocs, replantejament de processos selectius, direcció pública professional, etc.
    5. Invertirem en la formació de l’empleat públic en 4.0.
    6. Millorarem o redefinirem els processos selectius perquè l’administració pública siga un agent d’ocupació atractiu capaç d’atraure talents entre els perfils que interessa incorporar (joves d’alt nivell i acostumats a les noves tecnologies).
    7. Potenciarem la comunicació interna entre els funcionaris perquè siguen els ambaixadors del servei públic.

Mesures en matèria d’educació:

  1. Crearem el Consell de la infància.
  2. Demanarem a la Conselleria d’Educació la implantació d’un CEFIRE per a la formació continua del professorat.
  3. Impulsarem el projecte de Ciutat Educadora amb la finalitat de donar-li a l'educació el caràcter transversal que mereix.

Mesures en matèria d’esports:

  1. Millora del poliesportiu com la creació de taquilles, portes, accessos, etc.
  2. Creació de Rutes urbanes per a la pràctica de l’esport.
  3. Rehabilitació de la pista d’atletisme el 2019.
  4. Canvi de la gespa del camp de futbol Diego Mena el 2019.
  5. Creació de noves instal·lacions esportives en el solar de l’antic IES número 3.
  6. Creació de circuit segur biosaludable pel terme municipal fent rutes urbanes.
  7. Millorar i ampliar les places d’aparcament del Poliesportiu Municipal.
  8. Potenciar els esports autòctons amb la creació de l’escola de tecnificació de la pilota, la potenciació de jocs tradicionals dirigits als nostres majors com les birles, i l’aposta d’altres jocs tradicionals com l’apertura d’un taller per al seu estudi i difusió.
  9. Crear espais esportius urbans: Calistenia, Cross Fit, Skate, Rocòdrom, mini basket, etc.
  10. Creació d’una finestreta única per a agilitzar els tràmits necessaris a l'hora d'organitzar un esdeveniment esportiu.
  11. Creació d’un equip juvenil de l’escola de futbol.

Mesures en matèria de promoció econòmica:

  1. Fomentarem el comerç de proximitat amb la implantació d’un Pla Estratègic de comerç amb la implantació de les mesures següents:
    1. Aposten pel comerç de proximitat
    2. Posarem en marxa bonificacions a les empreses que obrin nous establiments.
    3. Crearem una finestra única del comerciant.
  2. Potenciarem i millorarem la figura de l’ADL municipal que ajude els emprenedors.
  3. Donarem impuls a les noves forma d’economia col·laborat i ciutadana obrint un fòrum de discussió que ajude a la seua implementació.

Mesures en matèria de mobilitat:

  1. Construirem l’estació intermodal en aprovar-se el Pla General, davant de l’institut nou Chabàs.
  2. Posarem en marxa un Pla Estratègic d’Accessibilitat Universal de Dénia que permeta millorar itineraris peatonals freqüentats: Als equipaments municipals (biblioteques, centres educatius, casa cultura, etc.).
  3. Ampliarem les voreres i millorarem els itineraris peatonals dels aparcaments dissuasoris al centre urbà i al port: Av. Montgó, Av. Gandia, Av. Marquesat, C/Pedreguer-C/St Josep, C/Diana, C/ Carlos Sentí, C/Pintor Llorens -C/Càndida Carbonell, C/Temple Sant Telm, Av Miguel Hernández, Ronda Muralles, C/ La Mar, C/Campos, C/ Colon-C/Calderon, , C/Patricio Ferrandiz, Passeig Saladar, Av. Marquesat, Av. Joan Fuster.
  4. Treballarem per a la implantació d’un transport públic i alternatiu de mobilitat amb un itinerari circular al centre urbà.
  5. Posarem en marxa un Pla amb comerciants per al foment dels aparcaments dissuasoris amb incentius si vas a comprar a peu o en bicicleta. Acció mampresa dins del pla Xarxa Salut, al qual ja s’ha adherit l’Ajuntament de Dénia.
  6. Treballarem en la implantació d’un pla director de l’ús de la bicicleta i ampliar la xarxa de carrils bici connectant els ja existents i creant-ne de nous.
  7. Seguirem treballant amb el Programa d’autonomia infantil (Caminis) per millorar físicament els entorns dels centres educatius i fomentar que els més menuts vagen a peu segurs a l'escola.

Mesures en matèria de transició ecològica i medi ambient:

  1. Convertirem Dénia en una Ciutat Intel·ligent amb la posada en funcionament del projecte Smart City amb la implantació de les següents mesures com la implantació de sistemes de sensors que permeten trobar places lliures d’aparcament, la instal·lació de semàfors autoregulats, o la detecció de fugues d’aigua.
  2. Realitzarem un procés de transició energètica en el municipi amb la implantació de les mesures següents:
    1. Reutilització de l’aigua de la depuradora per a la neteja dels carrers.
    2. Instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.
    3. Implantació i potenciació de mesures d’estalvi energètic en els col·legis amb la participació de l’alumnat.
    4. Bonificacions d’impostos locals per al foment de l’ús de vehicles elèctrics. Projecte pilot de recollida selectiva porta a porta en els barris amb una escala més xicoteta i amb menys densitat de població.
    5. Estudi de nou contracte amb una empresa subministradora elèctrica que ajude a reduir la despesa.
    6. Implantació de plaques solars en edificis municipals.
    7. Seguir apostant per la substitució de llums cap a models més eficients.
    8. Diagnòstic i auditoria del consum energètic municipal.
  3. Posada en funcionament d’una oficina especial de clavegueram per a aconseguir que el 95% de les vivendes de Dénia estiguen connectades al Clavegueram en 2023.
  4. Reforçament de la neteja a partir del nou contracte de neteja en 2020.
  5. Incorporació de consignació anual per a replantar tots els arbres que falten en els barris.
  6. Modificarem l’ordenança perquè els propietaris de les mascotes dugen obligatòriament aigua que faran servir quan les mascotes facen les seues necessitats en la via pública.
  7. Modificarem l’ordenança perquè en les terrasses de bars i restaurants s’instal·len recipients per depositar papers obligant-los a deixar net l’espai que ocupen la via pública.
  8. Pla municipal de neteja de barrancs en les zones urbanes de Montgó, Rotes i Marines.

Mesures en matèria de territori i qualitat urbana:

  1. Millora d'elements dels carrers que permeta implantar itineraris peatonals principals, començant pel centre urbà cap a punt utilitzats com ara el camí Pou de la Muntanya (col·legis...)
  2. Ampliació i millora de l’enllumenat públic en punts estratègics
  3. Millora de la senyalítica de trànsit
  4. Millora del mobiliari urbà en els parcs i zones verdes del Montgó, Rotes i Marines.
  5. Consecució de la fibra òptica per tota Dénia, la solució de les ombres digitals i el wifi gratuït per la ciutat.
Anar al principi de la pàgina