Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia rep una ajuda de 182.000 euros per a dur a terme projectes de conciliació per a famílies amb menors de 14 anys

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such, ha mantingut una reunió de treball amb l'alcalde, Vicent Grimalt, la regidora de Serveis Socials, Melani Ivars, i personal tècnic de l'àrea de benestar social per a conéixer de primera mà les actuacions que l’Ajuntament de Dénia desenvoluparà amb la subvenció de 182.000 euros que ha obtingut en la convocatòria d'ajudes per al desenvolupament del projecte “Borses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys". Les subvencions es financen amb càrrec a la dotació procedent del Ministeri d'Igualtat, dins del Pla Coresponsables de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, i en la Comunitat són gestionades per la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones.


L'objecte d'aquestes ajudes a entitats locals és la realització de programes i actuacions d'habilitació de serveis de cura professional de qualitat de xiquetes, xiquets i joves menors de 14 anys, que puguen prestar-se en dependències públiques convenientment habilitades a aquest efecte, complint amb les garanties sanitàries.


Maria Such ha indicat que s'han presentat a la convocatòria, llançada en 2021, un total de 89 ajuntaments valencians. La directora general ha conegut les iniciatives que posarà en marxa Dénia per a afavorir la conciliació de les famílies amb fills i filles menors de 14 anys i ha afirmat “que serà molt positiu comptar amb un recurs com aquest”.


La regidora de Serveis Socials, Melani Ivars, ha apuntat que gràcies a la subvenció es mantindran i ampliar iniciatives per a ajudar a les famílies i treballar la coresponsabilitat i la conciliació familiar que l’Ajuntament de Dénia duu a terme des de fa ja anys, com les escoles vacacionals; i que es posaran en marxa unes altres, propostes des del Consell de la Infància, “com ludoteques o la dinamització d'espais púbics”.


L'habilitació d'aquestes ajudes pretén ajudar a pal·liar els efectes negatius en la vida laboral, personal i familiar que han provocat les restriccions vingudes amb la pandèmia, especialment en les dones, en tant que són els qui de manera majoritària assumeixen la càrrega de cures familiars i domèstiques, segons recull la introducció del decret 178/2021 que aprova les bases d'aquestes subvencions.

Segons es desprén de l'estudi publicat per ESADE (2020) «Covid 19 i desigualtat de gènere a Espanya», més de dos terços de les mares espanyoles s'han vist obligades a quedar-se a casa mentre s'aplicaven les mesures de distanciament social, ja siga perquè treballaven en sectors no essencials o perquè no treballaven, assumint la majoria de les tasques addicionals de cura infantil, i reforçant les normes tradicionals de gènere i veient potencialment perjudicades les seues perspectives laborals a llarg termini. Així mateix, a causa del tancament de centres educatius, moltes mares s'han vist forçades a reduir les seues jornades o sol·licitar baixes per a cuidar als fills.

Aquesta situació fa que, després de l'alçament de les mesures de confinament, la seua reincorporació al lloc de treball acabe sent més lenta respecte als homes, si no impossible, en carregar amb més responsabilitats. “De tot l'anterior s'ha derivat una situació d'emergència, l'impacte econòmic de la qual no té precedents en la història, i que precisa que els poders públics adopten urgentment polítiques actives que secunden, incentiven, promocionen i emparen una efectiva igualtat entre dones i homes en la societat postpandèmia, incentivant polítiques de suport, especialment dirigides a les dones, per a tornar al mercat laboral, tant en el foment de la cerca activa d'ocupació com en la formació per a l'adquisició de les capacitats necessàries, tant professionals com digitals”, conclou el text que justifica la creació d'aquestes ajudes directes a entitats locals.

Després de la reunió a l'ajuntament, la directora general ha visitat el Centre Dona 24 hores de Dénia, “un recurs que ha atés durant 2021 a més de 800 dones”.

Dénia rep una ajuda de 182.000 euros per a dur a terme projectes de conciliació per a famíli...
Dénia rep una ajuda de 182.000 euros per a dur a terme projectes de conciliació per a famíli...
Dénia rep una ajuda de 182.000 euros per a dur a terme projectes de conciliació per a famíli...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina