Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les platges de Dénia reben l’estiu 2022 amb més serveis i millores en accessibilitat i sostenibilitat

El regidor de Platges, Pepe Doménech, ha informat hui de les novetats i millores en què s’ha treballat en les platges de Dénia per tal d’enllestir-les de cara a la temporada alta i mitja. En termes globals, hi haurà una millora i ampliació dels serveis i una aposta clara per dotar-les de major accessibilitat i sostenibilitat.

 

El servei de vigilància i socorrisme, adjudicat enguany a l’empresa Eulen, s’amplia en el temps  i es prestarà del 9 de juny al 9 d’octubre. L’horari del servei serà d’11 a 19 hores durant els mesos de juny, setembre i octubre i s’amplia en temporada alta, juliol i agost, amb horari de 10.30 a 20 hores. S’hi destinaran a esta tasca 18 socorristes a peu de platja en temporada mitja i 56 durant els dos mesos de temporada alta. El personal de vigilància i socorrisme s’encarregarà, a  més, del servei de vigilància de l’accés a la cova Tallada, del 15 de juny al 31 de juliol, a les vesprades, de 14 a 20 hores. Les vesprades dels mesos d’agost i setembre serà assumida per l’Ajuntament de Xàbia i durant els matins, la farà personal del parc natural del Montgó.

 

Com a millores proposades per la concessionària, enguany s’incorpora megafonia informativa en les postes sanitàries. A més, l'ajuntament ha invertit en noves tarimes de fusta i tres tendals nous, un per a renovar el de la posta de Punta del Raset i altres dos per a dotar les platges d’Almadrava i Deveses, que no en tenien. També en lavabos públics, col·locant-ne de nous en Almadrava, Deveses i Punta Molins, amb la qual cosa hi haurà un total de 15 en les platges denieres.

 

Les mesures de millora del contracte afavoreixen també l’eficiència energètica, ja que els vigilants de les Rotes es desplaçaran amb patinets elèctrics i també s’utilitzaran llanxes híbrides i quads. A més, les casetes de socorrisme s’abastiran amb energia solar, “la qual cosa suposarà un estalvi de consum elèctric important per a l’ajuntament”, ha indicat el  regidor.

 

L’accessibilitat és un altre punt sobre el qual s’ha treballat en les platges. D’una banda, s’hissaran banderes sobre l’estat de la mar adaptades a persones daltòniques en les huit postes amb casetes de socorrisme. Una recomanació de l’entitat que atorga les banderes blaves i que enguany es posa en marxa amb la col·laboració de l’encarregada del servei de vigilància i socorrisme.

 

Les quatre platges accessibles que té la ciutat –Punta Raset, Marineta Cassiana, Marines i Bovetes- funcionaran de l’1 de juliol al 31 d’agost, excepte la de Punta del Raset, que estarà en servei del 15 de juny fins al 15 de setembre, “quinze dies més que l’any passat”. Esta platja es dotarà amb un nou vestidor adaptat, amb capacitat per a col·locar-hi a l’interior canviadors per a nadons. Per a obtindre este equipament, l’Ajuntament de Dénia ha demanat una subvenció de 12.000 euros a la Generalitat Valenciana en la línia d’ajudes per a la millora de l’accessibilitat al medi físic. També per a la compra de passarel·les.

 

Quant a les platges sense fum, Pepe Doménech ha informat que es renova l’adhesió de la platja del Marge Roig, un tram de la Marineta Cassiana, i s’ha potenciat la senyalització d’esta zona amb la pintura del muret del passeig de color blau i la col·locació d’un nou panell informatiu, indicant-hi la prohibició de fumar en eixe tram de platja.

 

Sobre la informació a les platges, el regidor ha indicat que s’han instal·lat 11 panells nous de conducta, renovant part dels de les Rotes i incorporant-ne  de nous. Per a mantindre informada la ciutadania, es continua amb el canal Telegram posat en marxa l’any passat amb molt bona acollida i s’ha creat una nova App en què els usuaris hi trobaran diàriament informació d’interés actualitzada com les banderes de bany que onegen en cada platja, l’aforament, l’estat de la mar o el nombre d’assistències registrades cada dia.

 

L’ajuntament també ha dut a terme obres de millora com la reparació d’un tram del passeig de les Rotes, entre la Punta Negra i el barranc del restaurant Sendra i ha reparat l’esplanada del Trampolí, amb una inversió de 6.000 euros. També es col·locarà enguany nova senyalització en els accessos a les platges de les Marines, destacant els serveis que té cada platja, igual que es va fer l’any passat a les Rotes. A petició del govern local, Turisme Comunitat Valenciana ha renovat les dos piràmides de joc que hi ha a les Marines, una reivindicació sorgida en el Consell Local d’Infància i Adolescència.

 

L’abalisament de les platges també té nova concessionària i podrà començar a instal·lar-se a partir del  2 de juny, data prevista per a la firma del contracte. Com a novetat destacable, el regidor de Platges ha assenyalat que en els 16 canals d’entrada i eixida distribuïts per la costa, es col·locaran menys morts de formigó, sols hi haurà en la boia més propera i en la més llunyana a la platja, cosa que repercuteix favorablement en la protecció de la posidònia.

 

La biblioplatja, un altre dels serveis que l’Ajuntament de Dénia va començar a prestar l’any passat i va tindre èxit entre els usuaris, també s’amplia enguany, instal·lant-ne una a la platja d’Albaranes, que se suma a la de Marineta Cassiana. La Biblioteca Pública Municipal col·labora aportant el mobiliari, el contingut de les casetes biblioteca i la formació del personal que les atendrà.

 

La biblioplatja de la Marineta obrirà el 15 de juny i la d’Albaranes, l’1 de juliol. Ambdues estaran disponibles fins al 30 de setembre, de dimarts a dissabte, entre les 9 i les 14  hores i les 16 i les 19 hores.

 

Per últim, el regidor ha comentat altres aspectes com que la neteja de les platges es reforçarà amb més personal i maquinària a partir del 15 de juny; que el servei del trenet de les Rotes s’ha ampliat un mes i es prestarà del 15 de juny al 15 de setembre i d’igual manera s’han duplicat el nombre de places d’aparcament públic en els terrenys de l’antic minigolf.

 

Doménech ha recordat que Dénia ha revalidat enguany les banderes blaves per a les sis platges sol·licitades - Deveses, Molins, Bovetes, Marines, Raset i Marineta- i n’ha sol·licitat una altra per a la platja de l’Almadrava, en la zona coneguda com a Costa de la Calma, que serà avaluada este estiu.

 

La inversió realitzada en platges enguany per l’ajuntament ascendeix a 2 milions d’euros: 1 milió d’euros en servei de neteja, 700.000 euros del servei de vigilància i socorrisme, vora 60.000 euros en abalisament i obres de millora i 23.000 euros en els lavabos públics, entre altres despeses.

 

 

 

 

 

 


Les platges de Dénia reben l’estiu 2022 amb més serveis i millores en accessibilitat i sos...

Les platges de Dénia reben l’estiu 2022 amb més serveis i millores en accessibilitat i sos...

Les platges de Dénia reben l’estiu 2022 amb més serveis i millores en accessibilitat i sos...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina