Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Una escultura de Viktor Ferrando creada amb materials del ferrocarril de la Marina presidirà l'entrada a l'estació de tren de Dénia

L'obra ha sigut donada a l’Ajuntament de Dénia per l'artista i el Rotary Club de Dénia

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la presidenta del Rotary Club de Dénia, Adela Chelet, i l'escultor Víktor Manuel Ferrando Catalá han signat hui l'acta que fa efectiva la donació de l'escultura “Latidos de la Metrópolis” a l’Ajuntament de Dénia per a la seua instal·lació en una zona de la ciutat relacionada amb el ferrocarril. Hui ja s'ha anunciat que l'obra se situarà a l'entrada de l'estació d'FGV, en la confluència del passeig del Saladar amb el carrer de Manuel Lattur.

 

L'artista ha explicat que l'escultura que es col·locarà a Dénia forma part d'un projecte per a la instal·lació de 16 obres en 16 ciutats diferents del Mediterrani, nascut en el si del Rotary Club de Calp, “l'objectiu últim del qual és conscienciar a la ciutadania dels elements de reciclatge”.

 

I és que ““Latidos de la Metrópolis” està realitzada amb acer ferroviari, ferro estructural i fusta procedents dels materials de desfet del ferrocarril de la Marina que unia Alacant amb Dénia. Amb 6.800 quilograms de pes i una altura de 4,8 metres, l'escultura incorpora raïls datats entre 1913 i 1950; 400 quilograms de caragols de travesses i ballestes de bogies (conjunt de parells de rodes articulats en la plataforma d'un vagó o locomotora per a facilitar l’adaptació al canvi de vies o a les corbes). És, per tant, “història de la ciutat”. Com ha assenyalat Ferrando, “treballar amb matèria històrica era vital per a mi, ja que és un material que té sang i vida”.

 

Tot això fa que “Latidos de la Metrópolis” no siga només una escultura, “perquè hi ha molt més darrere”, i busque la interactivitat amb el públic. El primer que percep la vista és la silueta d'una porta gran, “que representa l'entrada a la ciutat de Dénia per als visitants”. Aquesta porta gran, feta amb raïls, s'obri accionada per dos motors i permet veure els mecanismes interiors de l'escultura.

 

La presidenta del Rotary Club de Dénia, Adela Chelet, ha ressaltat la importància de dur a terme projectes en comú d'aquest tipus, “moguts per valors i objectius comuns”, i ha agraït a l’Ajuntament de Dénia “la gran gestió realitzada per a situar l'escultura en un lloc d'acord amb el seu significat”.

 

L'alcalde, Vicent Grimalt, per part seua, al qual acompanyaven la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, i el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, ha agraït al club rotari local la donació de l'escultura de Ferrando, “l'obra de la qual, que ha arribat ja a molts llocs, és magnífica”.

Una escultura de Viktor Ferrando creada amb materials del ferrocarril de la Marina presidirà...
Una escultura de Viktor Ferrando creada amb materials del ferrocarril de la Marina presidirà...
Una escultura de Viktor Ferrando creada amb materials del ferrocarril de la Marina presidirà...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina