Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La renovació de l'enllumenat públic comença aquesta setmana en les zones de Montgó i Bassetes

El contracte contempla el canvi a LED de 5.569 punts de llum exterior i 341 d'instal·lacions esportives municipals

L'empresa concessionària en matèria de serveis energètics i manteniment de les instal·lacions d'enllumenat públic exterior, semàfors i instal·lacions esportives, SITELEC Global Serveis i Obres, començarà demà a canviar la lluminària pública del Montgó a LED. La substitució dels fanals solars del Montgó es realitzarà entre el dimarts i el dimecres, procedint posteriorment a centrar les actuacions en la zona de Bassetes, entre el dijous i el divendres. L'objectiu és fer el pas del model d'halògens de sodi al de LED per qüestions d'eficiència econòmica i sostenibilitat; la qual cosa afectarà un total de 5.569 fanals i 341 punts de llum de les instal·lacions esportives municipals.

 

Així ho ha explicat el responsable de zona de l'empresa concessionària, Guillem Romero, durant la visita de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, i el regidor d'Hisenda, Personal, Modernització i Promoció Econòmica, Paco Roselló, a la ‘Caravana de la llum’, situada en el solar de l'antic ambulatori del carrer Marqués de Campo. Romero ha puntualitzat la repercussió que les actuacions tindran a la ciutat, orientades sempre a reduir la contaminació, tant la relacionada amb les emissions de CO2, com la lumínica, a més de maximitzar la retallada de despesa.

 

També s'ha explicat el funcionament de la ‘Caravana de la llum’; el vehicle, instal·lat hui, romandrà estacionat en el solar fins al divendres 24 de març, i la seua funció serà la d'assessorar la ciutadania sobre com rendibilitzar la seua factura de la llum, així com compartir els beneficis del canvi al model LED.

 

Les consultes són completament gratuïtes, sense necessitat de cita prèvia i de lliure accés en els següents horaris:

•    Dilluns 20 de març: 12.00 a 14.00 i 16.00 a 19.00 hores.
•    Dimarts 21, dimecres 22 i dijous 23: 10.00 a 14.00 i 16.00 a 19.00 hores.
•    Divendres 24 de març: 10.00 a 14.00 hores.

 

Actuacions previstes

 

El contracte amb l'empresa energètica, adjudicat per un termini de 15 anys, suposarà la reducció del consum de llum municipal en uns 2.455.000 quilowatts/hora; al que cal afegir, segons les dades que proporciona la pròpia concessionària, la reducció d'emissions de gasos contaminants a l'atmosfera en 635 tones de diòxid de carboni. L'empresa i l'Ajuntament busquen reduir la contaminació lumínica, al mateix temps que es reforça la il·luminació en punts on es precise per qüestions de seguretat i accessibilitat.

 

D'altra banda, es preveu l'adequació de 197 quadres de comandament mitjançant la instal·lació de sistemes de telegestió per a l'optimització del temps i els recursos; això es materialitzarà en un control més directe dels quadres de comandament, cosa que significarà una resposta més ràpida davant emergències o necessitats puntuals vinculades a la lluminària de la ciutat. 
 

La renovació de l'enllumenat públic comença aquesta setmana en les zones de Montgó i Bas...
La renovació de l'enllumenat públic comença aquesta setmana en les zones de Montgó i Bas...
La renovació de l'enllumenat públic comença aquesta setmana en les zones de Montgó i Bas...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina