Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia promou la conciliació familiar en les vacances de Pasqua amb 152 places en campus i tallers per a joves de 3 a 16 anys

Les Regidories de Joventut, Esports i Polítiques Inclusives han presentat hui en roda de premsa un programa conjunt d'activitats gratuïtes per a xiquets de 3 a 16 anys durant les vacances escolars de Setmana Santa.

 

L'edil d'Educació i Polítiques Inclusives, Melani Ivars, ha explicat les activitats dins del campus coeducatiu ‘Totes i tots contem’; en ell, dos grups de xiquets i xiquetes –un de 30 d'entre 3 i 5 anys i un altre de 30 amb xiquets i xiquetes de 6 a 10 anys- gaudiran de contes, tallers, jocs i treball en equip entre l'11 i el 17 d'abril, de 9 del matí a 13.30 hores. Aquesta activitat està organitzada amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Municipal de Dénia, i se celebrarà en l'Agència de lectura Rafael Chirbes de la Casa de la Cultura. Serà necessari formalitzar una inscripció prèvia en el número 96 575 98 20 o en el correu electrònic biblioteca@ayto-denia.es, entre el 27 i el 31 d'abril.

 

Per part seua, el regidor de Joventut, Juan Sapena, ha presentat els tres campus que se celebraran a l'abril per a joves d'entre 11 i 16 anys, en les instal·lacions de Joventut (ronda de les Muralles, 42). El primer a començar serà el de cuina, els dies 3, 4, 5, 11, 12, 13 i 14 d'abril, els 20 joves participants podran “crear la seua pròpia dieta” en els tallers de cuina saludable ‘*Aprén, cuina i crea per Pasqua’, en un horari de 17 a 19 hores. Per als joves més conscienciats amb la defensa de la naturalesa, entre l'11 i el 17 d'abril, de 9 a 13 del matí, tindrà lloc el ‘Campus Mediambiental de Pasqua’, amb excursions, debats i moltes més activitats. Per a aconseguir una de les 30 places oferides s'haurà de realitzar preinscripció entre el 27 i el 31 de març.

 

Finalment, s'ofereix l'alternativa artística ‘Pasqua amb art', entre l'11 i el 17 d'abril, de 9 del matí a 13 del migdia, amb activitats de pintura, equilibri, grafiti, arts escèniques, taller DJ, escultura i modelatge. Per a participar s'haurà de realitzar preinscripció entre el 27 i el 31 de març.

 

Quant a l'oferta esportiva, des de la Regidoria d'Esports s'ha planificat un campus piscina els dies 6, 11, 12, 13, 14 i 17 d'abril; amb ludoteca matinal de 7.45 i 9 hores, tallers entre les 9 del matí i les 14 hores i servei de menjador de 14 a 15.30 hores. L'activitat està pensada per a un grup de 20 xiquets i xiquetes d'entre 4 a 14 anys; els preus es poden consultar en el centre esportiu Aqualia, espai en el qual es realitzarà la matrícula, el període d'inscripció de la qual ja ha començat.

 

Els regidors han destacat l'evolució del projecte, “un compromís per a oferir un oci alternatiu que promoga la conciliació laboral i familiar”, en paraules d'Ivars. Apunten els edils que aquesta és la raó per la qual les places de les vacances de Setmana Santa han augmentat en 52 respecte a l'edició de l'any passat. Una oferta que, en paraules de la regidora, ve a complementar altres activitats anuals com ‘Patis oberts’, ‘Espais hàbitats’, Urbajove’ o ‘Dissabtes joves’. 

 

Amb l'objectiu de centralitzar tota l'oferta d'oci, com comenten tots dos regidors, s'ha decidit crear una pàgina web on es puguen trobar totes les activitats de futures edicions, amb la vista posada en l'estiu; al mateix temps que es permeta realitzar les inscripcions. Ivars creu que és una manera de “fer més fàcil el treball a les famílies”. 

 

Tota la programació rep finançament del pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat del Govern d'Espanya.

 

Oferta per a la resta de vacances

 

Els regidors han volgut destacar que s'està treballant per a ampliar l'oferta d'activitats a altres períodes vacacionals com l'estiu o el Nadal, a raó de “l'alta demanda” per part de la ciutadania, com ha comentat Ivars. Sapena, per part seua, explica que està planejat que els horaris estivals s'estenguen, començant abans i acabant mitja hora després, respecte a l'any passat; com a part “d'un compromís ferm per a completar l'oferta de conciliació laboral en qualsevol període”.

 

Des de la Regidoria de Polítiques Inclusives s'han avançat les dades sobre l'activitat ‘Vacances per a tots i totes’, la qual se celebrarà en el CEIP Pou de la Muntanya, entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, amb una oferta de 200 places per a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 12 anys. A més, des de Joventut s'ha pensat en els xiquets i xiquetes d'entre 3 i 5 anys sense bolquer amb una ludoteca activa, del 3 de juliol al 31 d'agost, amb un horari de 8.30 a 14 hores.

 

Per als joves s'ha pensat en el ‘Campus platja’. De dilluns a divendres, de 10 a 13 hores, a la platja Oasi, els Marines i la Marineta Cassiana, els 90 joves d'entre 9 i 16 anys gaudiran d'activitats en la costa per un preu de 25 euros la quinzena. D'altra banda, per als joves d'entre 6 i 11 anys, s'ha pensat en el ‘Campus temps lliure joventut 2023’; un espai que se situarà entre el 3 de juliol i el 31 d'agost, de 8.30 a 14 hores.

 

Pel que respecta a la Regidoria d'Esports, s'oferiran per a diferents edats 720 places per a cursos esportius de futbol (del 17 al 21 de juliol), futbol sala (del 26 de juny al 28 de juliol), rugbi (del 12 de juny al 28 de juliol), atletisme (del 26 de juny al 14 de juliol), pilota valenciana (del 17 al 28 de juliol), tecnificació de bàsquet (del 26 al 30 de juny), esport adaptat (del 3 de juliol al 31 d'agost) i escola d'estiu centre Aqualia (26 de juny a l'1 de setembre).

 

L'edil d'Educació i Polítiques Inclusives ha destacat que es calcula que les places totals podrien ascendir a més de 1.600.

Dénia promou la conciliació familiar en les vacances de Pasqua amb 152 places en campus i ta...
Dénia promou la conciliació familiar en les vacances de Pasqua amb 152 places en campus i ta...
Dénia promou la conciliació familiar en les vacances de Pasqua amb 152 places en campus i ta...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina