Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Balanç positiu del tancament de la temporada de platges de Dénia sense cap mort

• Destacar les vint intervencions a banyistes amb taules de paddel surf

El regidor de Platges de l'Ajuntament de Dénia, Pepe Doménech, juntament amb Eulen, empresa concessionària en matèria de Socorrisme i Vigilància, ha realitzat un balanç de rescats i assistències en cadascuna de la platges del municipi durant la temporada d'estiu 2023, una vegada acabada la temporada de bany. “El balanç final de la temporada de platges és positiu, ja que encara que hi ha hagut més intervencions que l'estiu anterior, no s'ha produït cap ofegament, ni cap defunció a les platges de Dénia”, ha explicat Pepe Doménech, qui ha destacat la promoció de l'accessibilitat i les activitats de conscienciació.

Platges accessibles

“Les platges de Dénia tenen el compromís de posar a la disposició dels banyistes tots els recursos necessaris per a promoure la integració, i de fer-les més accessibles per a tothom. Des de fa anys, es porten prestant serveis per a assegurar que els usuaris amb mobilitat reduïda puguen gaudir de la platja”, ha comentat l'edil de Platges. Els elements que s'han emprat, segons l'informe que ha elaborat Eulen, són a més de les rampes, passarel·les més amples fins a la riba de la mar, cadires de rodes de platja, cadires de rodes per a bany, crosses amfíbies i material de flotació, a més de comptar amb personal de suport qualificat.

L'assistència a les platges va ser molt major a l'esperada, i no obstant això va haver-hi un pronunciat descens de les assistències de bany adaptat durant el mes d'agost, comparades a les efectuades durant el mes de juliol, a causa de l'augment de la condició de bandera groga durant este mes. De juny a setembre, les actuacions de bany a les platges han superat 809 banys assistits, sent la cadira amfíbia el material més usat en els punts accessibles, amb 680 peticions, seguit de crosses amfíbies, amb 110 peticions.

El perfil demogràfic del major nombre de persones ateses són els homes entre 50 i 59 anys, i després dones entre 60 i 69 anys.

 

Dades de rescats i assistències

Les actuacions totals sanitàries prestades per part dels socorristes han sigut 1.178 de juny a setembre, sent més de la meitat de les intervencions per picades de meduses (628). Les altres intervencions per major volum són 336 per ferides lleus, i 72 per picada de peix aranya, sent les menys comunes les intervencions per problemes respiratoris, hemorràgia i cremada. La platja de les Rotes és la platja de Dénia que va tindre un major nombre d'intervencions, amb un 33,36% del total, sent la platja dels Molins la que menys actuacions va requerir, amb un 4,41%.

La majoria d'assistències van ser provocades per activitats relacionades amb el bany, recalcant que es va haver d'atendre huit persones que s'estaven banyant en condició de bandera roja, la qual cosa suposava un major risc. Només un 2% del total de les intervencions es va necessitar atenció hospitalària.

La majoria de les assistències de primers auxilis es van concentrar en les franges horàries de 11.00 a 14.00. El nombre d'homes i dones atesos durant la temporada 2023 està molt igualat, representat quasi el 50% en els dos casos. El major nombre d'atencions es van produir tant en homes com en dones menors d'edat (46,18%), sent les franges d'edats amb major incidència la de 10 a 19 anys en el cas de les dones, i de 0 a 9 anys en el cas dels homes.

Quant als rescats aquàtics, este estiu s'han realitzat seixanta rescats en les huit platges de Dénia, sent la platja de Punta el Raset la que més intervencions va tindre. Aquests rescats es van produir majoritàriament a l'agost entre les 18.00 hores i les 19.00 hores. Eulen ha destacat que van haver de realitzar tres intervencions aquàtiques a banyistes en condició de bandera roja, subratllant les vint intervencions sobre taules de paddle surf. Este tipus d'intervencions aquàtiques estan patint un repunt cada vegada major, ja que la geografia particular de les costes de Dénia provoca uns vents de terra a la mar (majorment a la vesprada) que arrosseguen a les persones al costat dels seus artefactes flotants cap a dins sense que estes puguen eixir de la mar pels seus propis mitjans.

Com a conclusió, l'edil de Platges ha destacat que “com a resultat de les assistències, encara que s'han produït més intervencions que l'estiu passat, totes han sigut menys greus, i sobretot, el més important és que no s'ha produït cap ofegat, ni cap defunció a les platges de Dénia durant la temporada 2023”.

Balanç positiu del tancament de la temporada de platges de Dénia sense cap mort
Balanç positiu del tancament de la temporada de platges de Dénia sense cap mort
Balanç positiu del tancament de la temporada de platges de Dénia sense cap mort

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina