Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Un grup d'estudiants d'un institut muniqués imparteixen tallers de disseny, arts plàstiques i teatre a persones majors de l'Euroclub alemany

Diàleg intergeneracional a Dénia – Programa Erasmus+

El Departament de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Dénia ha col·laborat amb l'Euroclub Dénia en l'organització d'una estada de quinze dies de professorat i alumnat de l'institut tècnic de disseny, arts plàstiques i teatre Städtische Fachoberschule für Gestaltung de Múnic (Alemanya) a la nostra ciutat. La visita s'emmarca en les accions del programa Erasmus+ que desenvolupa l'institut alemany i ha servit per a dur a terme un projecte intergeneracional amb l'Euroclub alemany de Dénia, consistent en la realització de tallers artístics de dibuix, pintura, collage, fotografia i teatre, dirigits pel grup de 48 estudiants, en els quals han participat 30 persones de l'Euroclub Dénia. Una selecció dels treballs realitzats es va exposar a la Biblioteca Municipal de Dénia.

 

Així mateix, per mediació del Departament de Relacions Internacionals, els estudiants han realitzat una visita a l'IES Historiador Chabàs de Dénia, l'únic amb batxiller artístic del municipi. Allí els va donar la benvinguda la directora, Julia Gozálvez, qui els va explicar els estudis i activitats que es desenvolupen en el centre. Posteriorment, l'alumnat es va dividir en grups i va participar directament en algunes classes d'art, teatre i llengua alemanya.

 

En el transcurs de la visita, el coordinador de projectes Erasmus de la ciutat de Munic, Reinhard Krapp, es va reunir amb la responsable d'Erasmus de l'IES Historiador Chabàs, Beatriz Calabuig, obrint la possibilitat de realitzar algun projecte futur entre els dos centres.

 

Relacions Internacionals també va concertar trobades amb els artistes locals Joan Castejón, Nina Llorens i Roberto Calvo. Amb Castejón i Nina Llorens es van trobar en l'Espai d’Art Joan Castejón, on hi ha una exposició permanent de l'artista i, en estos dies, també de l'obra de Nina Llorens.

 

En el saló cultural La Ñ, van departir amb la directora, Daniela Gerlach, i amb Roberto Calvo, que els va mostrar alguna obra seua i va respondre a les seues preguntes sobre el seu procés creatiu i vital.

Presentació dels tallers
En l'Espai d'Art Joan Castejón
Exposició de treballs a la Biblioteca Municipal

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina