Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Una programació de luxe i el suport del públic, claus de l'èxit de la 30a edició del Festival Música al Castell de Dénia

El festival Música al Castell ha celebrat la 30 edició amb un cartell de luxe, qualitat i varietat d'estils que han suposat un nou salt qualitatiu en la programació. I aquesta cura en la proposta ha rebut el reconeixement del públic: un total de 3.538 persones han assistit als concerts celebrats al Castell i moltes altres han omplit les graderies de la plaça del Consell per a gaudir de les dues actuacions allí programades: La POP. Petita Orquestra Peiotaire i la Colla de dolçainers de Benissa ‘Pere Bigot’.

 

El festival va començar el 21 de juliol, amb un concert de Miquel Gil i Noèlia Llorens Titana, presentant l'espectacle de música tradicional valenciana Arrel.

 

La nit del 22, l'esplanada del Governador del castell es va omplir de la força i la frescor de Las Migas, una banda de dones que són ja un clàssic del flamenc més femení, valent i alegre. En Música al Castell van presentar el seu últim treball, Libres, en el qual juguen també amb altres estils musicals com el country, el pop americà i la música urbana. Eixa nit es va penjar el cartell d’“aforament complet” amb el total de les 700 entrades disponibles esgotades.

 

El dissabte 23 va arribar una de les actuacions més esperades, la de Marlango, la banda de Leonor Watling i Alejandro Pelayo, que tornen als escenaris després de dos anys amb la gira “Si preguntes per ací”.

 

El Septeto Santiaguero (28 de juliol), amb la seua música tradicional cubana, va posar a ballar durant tot el concert, amb l'aforament complet, a un públic ben disposat a gaudir del so i els ritmes de l'illa del Carib.

 

Els Hermanos Cubero són, potser, el gran descobriment per al públic del festival. Els Cubero van presentar en Música al Castell (29 de juliol) el seu doble àlbum Errantes telúricos/Proyecto Toribio, en el qual fan un pas més enllà amb un cançoner que fusiona la música tradicional castellana amb el folklore rural dels Estats Units.

 

I va arribar Kiko Verí (30 de juliol) i tal qual va arribar, va triomfar. Temes del seu nou treball, Hambre i altres imprescindibles que el públic corejava perquè són ja part del patrimoni musical d'aquest país. De nou es va penjar el cartell de “complet”.

 

I com a complement a tanta música, i bona, Cultura va organitzar una exposició dels cartells d'aquests 30 anys d'història del festival, que s'ha pogut visitar a la Casa de Cultura fins a l'1 d'agost.

 

 

 

 

 

 

Una programació de luxe i el suport del públic, claus de l'èxit de la 30a edició del Fes...
Una programació de luxe i el suport del públic, claus de l'èxit de la 30a edició del Fes...
Una programació de luxe i el suport del públic, claus de l'èxit de la 30a edició del Fes...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina