Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Fira de Tots Sants baixa el volum

S’instal·larà un fil musical conjunt al recinte per a reduir la contaminació acústica i afavorir la inclusió de les persones amb necessitats auditives

Hui, 29 de setembre, es presenta en sessió plenària el conveni amb l’Associació de firers de la fira de Dénia  per a la celebració de la Fira de Tots Sants 2022. El document presenta diversos canvis respecte al conveni signat al 2021.

 

Destaca la instal·lació d’un fil musical homogeni per a tot el recinte, amb el volum controlat, amb l’objectiu de reduir l’impacte acústic i afavorir la inclusió de les persones amb necessitats auditives. Només dues atraccions –el bou mecànic i el mini rodeo- mantindran musica pròpia perquè l’atracció hi va lligada, però la posaran al volum mínim necessari.

 

Com en anys anteriors, la Fira de Tots Sants de Dénia tindrà un dia de fira inclusiva –el 26 d’octubre- en què les atraccions prescindiran de música i soroll. Amb esta iniciativa es pretén facilitar que els xiquets i xiquetes amb trastorns de l’espectre autista i altres necessitats auditives puguen disfrutar de la fira amb un ambient que els siga més amable i favorable. 

 

Enguany la fira estarà oberta del divendres 21 d’octubre al diumenge 6 de novembre, en horari autoritzat de 9 hores del matí a 1 de la matinada. El muntatge a l’esplanada de Torrecremada començarà el dilluns 17 d’octubre de matí i dilluns 7 de novembre se procedirà al desmuntatge.

 

El conveni compromet a l’Ajuntament a responsabilitzar-se de la contracta dels serveis de neteja, la instal·lació de la caseta de protecció civil i d’infraestructures higièniques.

 

D’altra banda, seguint el programa “la finalitat del qual és que cap xiquet o xiqueta en edat escolar es quede sense fira, es repartirà una entrada gratuïta a tot l’alumnat d’infantil, primària i secundària de les escoles de Dénia, la Xara y Jesús Pobre, unes 7.000 en total”, ha assenyalat el regidor de Governació, Javier Scotto. Un compromís que assumeix l’associació de firers per mitjà del conveni.

 

Actualització de preus

El conveni que s’aprovarà esta vesprada al plenari inclou una actualització dels preus de les atraccions. Aquesta actualització respon a les necessitats econòmiques del firers davant de l’escalada de preus, després d’anys mantenint-los invariables.

 

S’estableix que en la Fira 2022 els preus de les atraccions infantils no superarà els 3,50 euros, i el de les adultes no passarà dels 4 euros, excepte en el cas de dues atraccions especials, en què el tiquet costarà 4 euros (infantil) i 4,50 euros (adults).

 

L’any 2021 el preu de les entrades era de 3 euros, encara que en les atraccions especials s’hi cobraven 3,50 euros.

 

Dies dels xiquets i xiquetes

Quan als Dies dels xiquets i xiquetes, el preu es manté en 2 euros, igual que l’any passat; a excepció de tres atraccions especials que costaran 2,50 euros.

 

Estos dies de tiquets a preus reduïts són el 21 i 26 d’octubre i el 3 i 6 de novembre.

Fira de Tots Sants
Persones gaudint de la Fira de Tots Sants

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina