Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia és guardonat pel seu programa de festes inclusives

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, han rebut de mans del secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, i la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, el Premi de festes inclusives i no sexistes.

El premi reconeix la implicació dels ajuntaments a l'hora de realitzar campanyes de sensibilització, afegir a les dones en l'organització de les festes i emprar una comunicació no sexista i amb perspectiva de gènere en aquestes. Aquest reconeixement va acompanyat d'una dotació econòmica de 10.000 euros.

Sancho ha apuntat que l'objectiu d'aquests premis és crear “espais lúdics dins de l'àmbit festiu que garantisquen el respecte i el principi de no discriminació de les dones”. El secretari autonòmic afirma que cal “reforçar el missatge de rebuig social i institucional a la violència en l'entorn festiu i d'oci”.

Scotto ha volgut parlar com “un home que assumeix les noves masculinitats i lluita al costat de les dones” per a explicar que “sense diversitat no hi haurà progrés social, i sense inclusió no hi haurà justícia social”. Ha agraït “el treball transversal entre la Regidoria de Festes i Igualtat” i la col·laboració de la Junta Local Fallera de Dénia, Festa Major i la Federació de moros i cristians (Femmic) per a aconseguir un programa de festes “que promoguera la igualtat efectiva entre homes i dones, així com la lluita contra les desigualtats, l'assetjament, les agressions i els delictes sexuals”.

Such, per part seua, ha destacat la importància de les accions de prevenció entre els joves a través dels punts violeta. A més, considera que els projectes festius i culturals locals són “necessaris per a aconseguir visibilitzar la igualtat de gènere i incrementar la representació i la participació de les dones”.

En aquesta tercera edició del premi, igual que Dénia, tres localitats de la Comunitat Valenciana han rebut el guardó: Vallada, Bigastro i Vilamarxant. 

L'Ajuntament de Dénia és guardonat pel seu programa de festes inclusives

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina