Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia llança una campanya contra la discriminació sexual i l'odi digital

Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

Amb motiu de la celebració, el 17 de maig, del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, la Regidoria d'Igualtat i Diversitat llança una campanya contra la discriminació sexual i els delictes d'odi en l'àmbit digital, realitzada per l'artista 2D i il·lustrador denier Víctor Torres.

 

Amb el lema “L'odi i la discriminació es patixen al carrer, però també en xarxes socials. Combat-los amb igualtat”, la campanya se centra en un ús adequat de les xarxes, “que en moltes ocasions s'instrumentalitzen per a amenaçar, insultar, o discriminar”, assenyala el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto. “Pretenem visibilitzar com de normalitzat i fàcil és discriminar el col·lectiu LGTBI+, així com l'existència d'altres formes d'odi i discriminació contra les persones d'altres ètnies, cossos no normatius o persones amb altres creences”, afig.

 

Amb un disseny creatiu de persones que responen a la nostra realitat social i amb el llenguatge que utilitza la joventut en els seus missatges de mòbil, la campanya mostra situacions habituals de comentaris discriminatoris en aplicacions com Whatsapp que patixen diàriament les persones LGTBI+, amb una visió segmentada de les violències creuades que se sumen a la condició de pertànyer al col·lectiu, per raó de gènere, color de pell o fe que es professa.

 

La campanya s'activarà des de hui en les xarxes socials de l'Ajuntament de Dénia i el material digital es remetrà a la comunitat educativa, associacions i entitats socials i festives del municipi.

 

El regidor d'Igualtat i Diversitat recalca que “hem d'evitar que un meme, un tuit, una publicació en Facebook o en Instagram, o un missatge de WhatsApp facen mal a les persones LGTBI+, així com normalitzar o emparar bromes que no ho són. No sols cal retraure estes actituds, sinó que cal evitar que es compartisquen i reenvien”.

 

Scotto anima “a la joventut, la comunitat educativa, entitats festives, socials, famílies i ciutadania en general al fet que facen seua la campanya i compartisquen els missatges que hem preparat per a lluitar contra la discriminació i l'odi”.

 

“Quan usem el telèfon cal ser respectuosos, igualitaris, inclusius i diversos amb totes les persones que estan en la nostra agenda de contactes o grups de difusió. La violència en línia i digital és la violència discriminatòria a la qual actualment s'enfronta la joventut i que creix any rere any. I si el telèfon és fàcil emprar-lo per a insultar, també hem de fer fàcil defendre al diferent”, conclou el regidor.

 

Juntament amb esta campanya, s'ha programat per al divendres 17 de maig, a les 13 hores, en la plaça de la Constitució, la lectura d'un manifest amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que enguany ha redactat i llegirà la Junta Local Fallera, “per a continuar reconeixent i treballant per unes festes inclusives”.

 

 

Exposició itinerant

 

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat i Diversitat ha cedit l’exposició pròpia “Planificant la diversitat LGTBI+. Art i Cultura” perquè itinere durant els pròxims tres mesos, coincidint amb les celebracions del Dia contra la LGTBIfòbia i el Dia de l’Orgull, pels municipis de Tavernes, Pego, Cullera, Alcoi i Calp.

 

La mostra de carrer, dissenyada per Ondewall, nom artístic de Domingo Oller, utilitza referents coneguts de la Història de l’Art per a qüestionar i deconstruir normes i conceptes associats a l’orientació sexual, el gènere i l’expressió de gènere.

 

El regidor Javier Scotto ha avançat que l’exposició traspassarà fronteres. I és que una rèplica de la mostra es podrà veure’s, del 23 de maig al 18 de juny, a la ciutat francesa de Tours amb motiu de la fira vitivinícola i gastronòmica Vitiloire, de la qual Dénia és ciutat convidada en l’edició 2024.

 

Dénia i Tours treballen juntes des de 2019 en temes de patrimoni, gastronomia i igualtat de gènere. La presència de l’exposició de la Regidoria d’Igualtat i Diversitat és bona mostra d’esta col·laboració. “Amb esta acció –afirma Scotto- Dénia exporta les seues polítiques municipals de diversitat sexual”.

 

També tindrà oportunitat de fer-ho en les reunions que Scotto té previst mantenir amb responsables de seguretat ciutadana del municipi francés, amb els quals compartirà les experiències de la unitat  Eros i el grup Artemis de la Policia Local de Dénia, i amb representants d’associacions LGTBI+.

 

 


L'Ajuntament de Dénia llança una campanya contra la discriminació sexual i l'odi d...

L'Ajuntament de Dénia llança una campanya contra la discriminació sexual i l'odi d...

L'Ajuntament de Dénia llança una campanya contra la discriminació sexual i l'odi d...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina