Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Benestar Social

Diversitat

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat de l'Ajuntament de Dénia, com a institució més pròxima a la ciutadania i garant d'una acció local, advoca per la igualtat i la defensa de la convivència, amb independència de la raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

            L'objectiu d'aquesta Regidoria, a través d'aquest apartat web, és posar a la disposició de la ciutadania els recursos que es troben disponibles en el nostre municipi relatius a la Diversitat, així com les ajudes i recursos web que ofereixen diferents institucions i organismes.

            En els últims anys els drets de les persones LGTBI+ (referit a persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals) han experimentat importants avanços en diverses parts del món i concretament en l'Estat espanyol, els recents avanços han portat aconseguisc un important canvi en les actituds de la societat en general cap a l'orientació sexual, la identitat de gènere, l'expressió de gènere, les persones intersexuals o amb diferències del desenvolupament sexual o el grup familiar d'aquestes persones. No obstant això, les persones LGTBI+ continuen sent víctimes de violència i discriminació i, en molts casos, aquestes persones han assistit en determinades parts del planeta a canvis legislatius regressius que perpetuen la seua opressió i subordinació.

La Policia Local de Dénia ha creat la Unitat EROS, unitat especialitzada contra la discriminació sexual i els delictes d'odi, composta per membres del Cos que han rebut formació especialitzada en gestió de la diversitat i prevenció i persecució d'aquesta mena de fets.

Amb la creació d'aquesta Unitat EROS es procedeix també a l'obertura de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de Delictes d'Odi, la qual es crea amb la finalitat de parar atenció, suport i assessorament a les víctimes dels delictes d'odi.

 

Horari

L'horari és de 9:00 a 13:00 hores de dilluns a divendres en les dependències de la Prefectura de la Policia Local de Dénia (Ptda. Madrigueres Sud 14a. En determinats casos i prèvia sol·licitud, s'obri la possibilitat d'atenció al públic de les dependències habilitades de Policia Local en el Departament de Serveis Socials (Pl. Arxiduc Carles, 3, Dénia).

Anar al principi de la pàgina